Лени Кравиц на 60: Тайните зад неговата неостаряваща физика

  • Сподели:
Лени Кравиц на 60: Тайните зад неговата неостаряваща физика

Лени Кравиц, рок легендата, известен със своята прочувствена музика и вечни хитове, винаги е бил символ на добре поддържания външен вид.

Диета на растителна основа

Един от крайъгълните камъни на здравословния режим на Лени е неговата диета. Кравиц е твърд привърженик на растителното хранене. Той вярва в силата на естествените, пълнозърнести храни, които да подхранват тялото му и да поддържат енергийните му нива. Режимът му се състои предимно от пресни плодове, зеленчуци, ядки и семена. Той често споделя моменти от менюто си в социалните медии, показвайки ''живи'' салати, смутита и ястия на растителна основа, които са толкова питателни, колкото и вкусни.

Ангажиментът на Лени към растителния начин на живот не само му помага да бъде в топ форма, но също така му осигурява необходимите витамини и минерали, за да поддържа кожата му сияйна и тялото му да функционира оптимално. Той избягва преработени храни и захари, фокусирайки се върху органични продукти, често отглеждани в собствената му градина. За да се увери, че плодовете и зеленчуците, които яде, са възможно най-чисти, Лени използва имотите си в Бразилия и на Бахамите, за да отглежда собствената си храна, и твърди, че за дълги периоди от време се придържа към изцяло сурова диета или напълно изключва плодовите захари, като се храни само със зеленчуци. Въпреки това той без да крие споделя също, че си позволява понякога да хапва въглехидрати, състоящи се предимно от хляб, тестени изделия, палачинки или вафли.

Кравиц отдавна е един от най-изявените вегани в Холивуд, а през 2022 г. беше обявен за най-красивия човек на PETA.

''Провеждал съм обширни сурови диети, при които съм се хранил сурово в продължение на година. Много внимавам какво слагам в тялото си и как се грижа за него".

Строга рутинна тренировка

Рутинната тренировка на Кравиц е толкова дисциплинирана, колкото и диетата му. Той включва комбинация от силови тренировки, кардио упражнения и упражнения за гъвкавост, за да поддържа тялото си в най-добра форма. Тренировките му са предназначени за изграждане на мускули, подобряване на издръжливостта и на цялостната физическа форма.

Силови тренировки: Лени се фокусира върху вдигането на тежести, за да изгради и поддържа мускулна маса. Той включва упражнения като лежанка, клякания, мъртва тяга и набирания в своята рутина. Тези тренировки не само му помагат да бъде силен, но и засилват метаболизма му.

Кардио: За да поддържа сърцето си здраво и да гори калории, Кравиц се занимава с различни форми на кардио. Обича да бяга, да кара колело и дори интервални тренировки с висока интензивност (HIIT). Тези дейности подобряват сърдечно-съдовото му здраве.

Гъвкавост и мобилност: Лени разбира важността на гъвкавостта и мобилността, особено с напредване на възрастта. Той включва йога и упражнения за разтягане в своята рутина, за да поддържа обхвата си на движение и да предотврати наранявания.

Кравиц прекарва дълги дни в колоездене около острова, на който живее, в гребане и разходки. Той обаче има и личен треньор - Дод Ромеро, с който тренира пет пъти седмично.

Постоянство и дисциплина

Един от ключовите фактори зад впечатляващата физика на Лени Кравиц е неговата последователност и дисциплина. Той спазва своята диета и рутинни тренировки религиозно, превръщайки здравето и фитнеса в приоритет в живота си. Дори и с натоварен график, музикантът гарантира, че отделя време за тренировките си и приготвянето на здравословни ястия.

Връзка тяло-ум

Кравиц също подчертава значението на психическото и емоционалното благополучие. Той практикува медитация, за да намали стреса и да поддържа положителен възглед за живота. Този холистичен подход към здравето му помага да остане балансиран и фокусиран, като допринася за цялостното му благосъстояние.

"Всичко започва първо със събуждането сутрин и благодарността. Благодарността е голяма част от събуждането. Тя наистина настройва духа ми, когато благодаря на Бог за всички благословии - онези простичките неща - да отвориш очите си, да посрещнеш новия ден и новите възможности, които идват с него", казва той в интервю за списание W през 2022 г.

Воденето на естествен начин на живот е в основата на философията на Лени.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.