Кейт Бланшет получава четириминутни овации на филмовия фестивал в Кан

  • Сподели:
Кейт Бланшет получава четириминутни овации на филмовия фестивал в Кан

Кейт Бланшет раздава целувки на публиката, дошла да я види на филмовия фестивал в Кан, докато новият ѝ филм "Rumours" печели четириминутни овации на филмовия фестивал в Кан в събота вечер.

Публиката приветства черния хумор на филма, като се смееше през цялото време на късната прожекция. Въпреки че част от залата се изпразни, докато течаха надписите, по-голямата част от посетителите търпеливо изчакаха, за да отдадат почит на звездите на филма. Колегата на Бланшет от "Слухове" Алисия Викандер не присъстваше на събитието.

Триото режисьори на комедията - Гай Мадин, Еван Джонсън и Гален Джонсън - изглеждаха изненадани от сравнително новата традиция в Кан да се дава думата на режисьора/ите за коментар след прожекцията. Те произнесоха реч заедно след края на аплодисментите, като благодариха на публиката и цитираха собствения си филм с думите "по-добре е да изгориш, отколкото да изчезнеш".

Черната комедия проследява група световни лидери, които се срещат на Г-7 - политическа и икономическа среща на умовете между Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и САЩ - но се губят в гората, докато се опитват да съставят съвместно изявление за глобалната криза.

Освен Бланшет и Викандер, в "Слухове" участват още Чарлс Данс, Рой Дюпюи, Дени Менохет, Ники Амука-Бърд, Роландо Равело, Такехиро Хира и Златко Бурич. Филмът се прожектира извън конкурсната програма на фестивала в Кан.

Сърежисьорът Мадин е един от най-известните канадски режисьори и е известен най-вече с експерименталния си стил. Сред предишните му филми са "Най-тъжната музика на света" (2003) и "Моят Уинипег" (2007). Заедно с Еван Джонсън и Гален Джонсън Мадин е сърежисьор на филма "Зелената мъгла" от 2017 г., който преразглежда "Вертиго" на Алфред Хичкок чрез намерени кадри.

Преди това Бланшет е била на Кроазет за "Карол" (2015) на Тод Хейн, за който печели номинация за най-добра актриса на Оскарите. А през 2018 г. Бланшет беше председател на журито на фестивала. За последен път Викандер беше в Кан за филма "Firebrand" на Карим Аинуз, който се състезаваше за "Златна палма".

"Rumours" е продуциран от Square Peg, Buffalo Gal Pictures и Maze Pictures.

За световната премиера на филма, Кейт Бланшет и стилистът ѝ Елизабет Стюарт, се довериха на Louis Vuitton. Бланшет изглеждаше великолепно в златна рокля, а обеците ѝ бяха Radiance от Spirit Collection.