Кейт Уинслет беше отличена за най-добра актриса на наградите BAFTA

  • Сподели:
Кейт Уинслет беше отличена за най-добра актриса на наградите BAFTA

Кейт Уинслет беше наградена за най-добра актриса за високо оцененото от критиката изпълнение в сериала "Аз съм Рут", а по време на речта си тя отдаде почит на своята дъщеря Миа Треаплетън, която също участва в сериала.

Носителката на наградата за най-добра актриса, 47-годишната Кейт Уинслет, излъчваше елегантност в обгръщаща фигурата черна вечерна рокля, докато към нея се присъеди и 22-годишната ѝ дъщеря Миа на телевизионните награди BAFTA. Наградите на Британската телевизионна академия се проведоха в неделя в лондонската зала Royal Festival Hall.

Миа изигра екранната дъщеря на Кейт, Фрея, в пълнометражната драма, която проследява живота на любяща майка, която се бори с обтегнатите отношения с дъщеря си, докато тя е погълната от натиска на социалните медии. 

Сериалът "I Am Ruth" не е базиран директно на истинска история, но е вдъхновен от реални ситуации на родители, които се борят да разберат и да помогнат на децата си, когато те са доведени до психически кризи във връзка със социалните медии. 

Кейт спечели номинацията за "Най-добра главна женска роля", побеждавайки силен списък от претендентки, сред които Били Пайпър в ''I Hate Suzie Too'' (Sky Atlantic), Имелда Стаунтън в ''The Crown'' (Netflix), Максин Пийк в ''Anne'' (Channel 4), Сара Ланкашир в ''Julia'' (Sky Atlantic) и Вики Макклуър в ''Without Sin'' (ITVX). Сериалът "Аз съм Рут" спечели и в категорията  ''Single Drama''.

Преди да заемат местата си в залата, дуетът майка и дъщеря грееше заедно на червения килим. Мия, чийто баща е бившият на Кейт Уинслет - Джим Треапълтън, беше в тон с майка си в черна рокля за церемонията по връчването на наградите. Звездата от "Титаник" разказа за играта на дъщеря си: "Да видиш как детето ти не само прави нещо, което обича, но го прави и невероятно добре, е голяма гордост. Радвам се, че бяхме заедно. Тя е просто брилянтна.''