Мария Бакалова и премиерата на филма ''The Apprentice'' в Кан

  • Сподели:
Мария Бакалова и премиерата на филма ''The Apprentice'' в Кан

В най-новия проект на Али Абаси "Стажантът", вдъхновен от първите години на Доналд Тръмп в бизнеса с недвижими имоти, участват Себастиан Стан, Мария Бакалова, Джеръми Стронг и др. Лентата дебютира на филмовия фестивал в Кан в понеделник, а Кейт Бланшет и Бела Хадид присъстваха на събитието на червения килим.

Едно от най-чаканите заглавия от критиците и от публиката на тазгодишното издание на фестивала се очертава да бъде биографичният филм за Доналд Тръпм ''Стажантът'' на режисьора Али Абаси. Номинираната за ''Оскар'' българска актриса Мария Бакалова ще изиграе първата жена на Доналд Тръмп и майка на три от децата му – родената в Чехословакия Ивана. Себастиан Стан, познат от вселената на Marvel, ще се превъплъти в бившия президент на САЩ на младини.

Обявен като разказ за властта и амбицията, ситуиран в свят на корупция и измама, ''Стажантът'' ще разгледа усилията на Тръмп да изгради своя бизнес с недвижими имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години, както и ще проследи началото на отношенията му със скандалния адвокат Рой Кон - в ролята влиза носителят на ''Еми'' и ''Златен Глобус'' Джереми Стронг.

''Нямам думи, с които да опиша чувствата, които изпитвам в момента… Вълнувам се, щастлива съм, не мога да повярвам, че това се случва! Кан е мой любим фестивал, любим е на всички ценители на киноизкуството и именно заради това съм на седмото небе, че нашият филм ще започне своя път точно оттам, при това от официалната селекция!'', бяха първите думи на Мария Бакалова след пресконференцията.

Веднага след обявяването на тази новина всички анализатори, които се занимават с прогнозите за предстоящите награди ''Оскар'', обявиха Мария Бакалова за почти сигурен претендент за номинация за наградите през 2025 година в категорията ''Най-добра поддържаща женска роля''. Това би била втора номинация за Мария в същата категория, едва четири години след успеха ѝ с ''Борат 2''.

За премиерата на най-новия си филм, Мария Бакалова носеше рокля на Dolce & Gabbana Alta Moda (от пролетната колекция 2016 г.), а бижутата на Chopard допълваха визията ѝ, чийто стилист беше Джесика Пастър.

77-ото издание на фестивала в Кан ще се проведе до 25 май.