Ума Търман & Ричард Гиър минаха по червения килим на премиерата на филма "О, Канада"

  • Сподели:
Ума Търман & Ричард Гиър минаха по червения килим на премиерата на филма "О, Канада"

''О, Канада'' е един от 22-те филма, които се състезават за "Златна палма".

Световната премиера на новата драма на Пол Шрейдър "О, Канада", която събира режисьора със звездата му от "Американско жиголо" Ричард Гиър, се състоя на филмовия фестивал в Кан в петък вечер, където Шрейдър и екипът му бяха посрещнати с над триминутни овации на крака в Grand Lumiere Theatre. С типична канадска вежливост публиката аплодира дори продуцентите на филма.

Преди премиерата Шрейдър и актьорският състав на "О, Канада", сред които Ричард Гиър и Ума Търман, но не и Джейкъб Елорди, изкачиха стъпалата на червения килим в двореца под звуците на канадския национален химн. Сред известните лица в публиката в театъра беше Натали Емануел. Докато творческият екип бе топло посрещнат, самият филм не бе приет толкова добре, като получи само вежливи аплодисменти и повърхностни овации за Шрейдър и актьорския му екип. 

Видимо развълнуваният Шрейдър направи кратък коментар, като благодари на актьорите и отбеляза, че каквото и да е имал да каже, писателят Ръсел Банкс (автор на книгата, по която е заснет филмът) го е казал най-добре и той само го повтаря. "Много е хубаво да се върна на Кроазет!".

Филмът е първото участие на Шрейдър в конкурсната програма на фестивала в Кан след "Пати Хърст" от 1988 г. "О, Канада" е създаден по романа на Ръсел Банкс и проследява "известен канадски режисьор на документални филми, който дава последно интервю на един от бившите си ученици, за да разкаже цялата истина за живота си. Изповед, заснета точно пред очите на съпругата му..."

През последните години режисьорът, започнал кариерата си като сценарист при Мартин Скорсезе със сценариите за "Шофьор на такси" и "Разяреният бик", представи свои творби във Венеция, сред които "First Reformed" (2017), "The Card Counter" (2021) и "The Master Gardener" (2022).

Ричард Гиър получи семейна подкрепа на премиерата на филма и към 74-годишния актьор се присъединиха съпругата му Алехандра Силва и синът му Хоумър Джеймс Джигме Гиър, когото той споделя с бившата си съпруга Кери Лоуел.

Ума Търман беше забележителна в рокля и тренчкот на Burberry.

Виж още