Джъстин Бейтман защитава решението си да остарее естествено: "Лицето ми представлява това, което съм''

  • Сподели:
Джъстин Бейтман защитава решението си да остарее естествено: "Лицето ми представлява това, което съм''

Джъстин Бейтман обича начина, по който изглежда, и не позволява на стандартите за красота да диктуват външния ѝ вид.

Американсаката писателка, актриса, режисьор и продуцент, Джъстин Бейтман, заяви, че когато хората критикуват външния ѝ вид, на нея просто не ѝ пука. 

''Увереността трябва да расте с възрастта, а не да намалява'', е още нещо, което Бейтман твърди, а ние сме напълно съгласни с нея.

Бейтман се прослави през 1982 г. в ситкома "Семейни връзки" и други телевизионните сериали като "Отчаяни съпруги", "Satisfaction", "Arrested Development", "Psych" и "Californication". Сега иска да сподели своето позитивно към тялото послание с всеки, който има нужда да го чуе. В интервю за предаването "60 минути Австралия" 57-годишната актриса споделя, че е чувала хора да критикуват естествения ѝ външен вид и има послание към тях:

"Просто не ми пука за това. Мисля, че изглеждам страхотно. Мисля, че лицето ми представя това, което съм. Харесва ми."

Бейтман признава, че в миналото е мислила за неща като ботокс и филъри, но с течение на времето е осъзнала, че тези процедури могат да ѝ отнемат нещо, което е много по-важно от това, което могат да ѝ дадат. Може би и там се крие ключът, който много съвременни жени не разбират или не им е приоритет.

"Имам чувството, че бих заличила не само целия си авторитет, който съм изградила, но и това, че ми харесва, че сега съм различен човек от този, който бях на 20 години. Харесва ми да се гледам в огледалото и да виждам тези доказателства."

Този обществен натиск е налице и Бейтман казва пред "60 минути Австралия", че е притеснително да се мисли за това как хората могат да се вманиачат в опитите си да обърнат естествения процес на стареене. Тя добави, че друга причина, поради която в крайна сметка е решила да поддържа естествения си външен вид, е заради всички онези жени, които са се вманиачили в опитите си да спрат процеса на стареене. 

"Тъжно ми е за тях, тъжно ми е, че не се наслаждават на живота, а вместо това идеята да поправят лицето си ги поглъща и обсебва.''

Бейтман заключава: "Мисля, че всички тези пластични операции са просто задоволяване на потребностите на хората. Искаш хората да спрат да те критикуват, така че ги успокояваш. Колкото повече го правиш, толкова повече се отдалечаваш от истинската си същност."