Жената открила извора на младостта: Дженифър Анистън

  • Сподели:
Жената открила извора на младостта: Дженифър Анистън

За тази дама важат с пълна сила думите, че не познава остаряването или по-скоро, ако остаряването е дошло на прага ѝ, то ние, простосмъртните, не сме забелязали. Абсолютно съхранила момичешкия си чар и харизматичност. Деликатна, фина и същевременно човек с характер. Нещото, за което ѝ се възхищавам, е, че дори и някога да е имала възможност да промени от части или драстично визията си с помощта на козметичната хирургия - Джен остава вярна на себе си и предпочита да заложи на по-бавни, постоянни, лични и естествени резултати. Съдейки по изваяната ѝ фигура, пленителна кожа и усмивка, от която струи хармоничност, явно тези резултати са се изплатили многократно на актрисата и е успяла да подчини времето.

Прочетете нейните най-добри и полезни съвети относно здравето, фитнеса, антиейджинг рутината и всичко, на което дължи връзката си между тяло и дух.

Направете го за себе си

Преди да заслужи тази световна слава Дженифър Анистън започва да се фокусира върху диетата си в началото на своята кариера. Тогава агентът ѝ казва, че не получава дадена роля, защото е ''наедряла". Въпреки че не приемала това твърде сериозно, много скоро осъзнала, че културата ѝ на хранене е ужасна. "Млечни шейкове и пържени картофки със сос. Добре беше да започна да си обръщам внимание."
Към днешна дата, носителката на "Еми" и "Златен глобус", настоява за приемане на тялото.

"Време е просто да спрем да мислим, че красотата е само във формата на размер S и че всичко опира до правилните размери." 

Променяйте рутината си

Анистън се радва на различни видове тренировки, от йога до The Class с Тайрън Туми. Обикновено тя посещава час по спин-йога три дни в седмицата, което е 25 до 30 минути тренировка и след това 30 до 40 минути йога. Други три дни Джен прави тренировка с тежести у дома.

''По принцип използвам само собственото си телесно тегло", обясни Анистън. "Или просто се придържам към кардио. Обикновено правя трифекта - 15 минути на колело, 15 на бягащата пътека и след това още 15 на елипсовидната."

Изберете здравословни храни

В обикновен ден Джен започва с чаша гореща вода с лимон - ''чудесно е да поставите тази алкална смес в тялото си сутрин", казва тя - последвана от чаша кафе с нискомаслено мляко и стевия. За закуска си приготвя "протеиново смути с банани, череши, къпини, колагенов пептид, малко какао на прах, шоколадова капка стевия и шоколадово бадемово мляко", казва тя. "Както се досещате, обичам шоколадовия аромат.''

Като сутрешна закуска Джен предпочита твърдо сварено яйце. Ако гладува следобед, актрисата може да вземе бучка сирене или ''чаша супа'' преди вечеря. 

Променете навиците си с течение на времето

Анистън разбира, че това, което е работило през 20-те ѝ години, може да не е толкова ефективно към днешна дата.
''С напредването на възрастта има повече осъзнатост какво е добре за тялото ми вътрешно, външно и физически. Всичко е свързано с четене на етикети, образованост и осъзнаване на случващото се. Ако не се грижим за телата си - започваме да страдаме и не бихме могли да извлечем максимума от ежедневието си."

Пийте много вода

"Казах това и преди, но истината е, че намирам хидратацията за особено важна. Както и съня!" 

Стремете се към баланс

С течение на времето Джен е станала либерална спрямо начина си на хранене и живот. Не е така строга и стриктна, каквато е била преди. Смята, че всичко е въпрос на умереност и баланс.
''Не позволявам на хранителните навици да излязат извън контрол. Моята обща философия е да се храним здравословно. Съвсем простичко е: яжте колкото се може повече органични плодове и зеленчуци, поддържайте ниско ниво на кръвна захар, пийте огромни количества вода и се наспивайте добре."

Предизвикайте себе си

През последната година Анистън започва да се занимава с бокс.
"Боксът е чудесен начин да се справите със стреса и да получите психическо освобождаване.''
Нейният инструктор по бокс - Лион Азубуйк, казва, че Джен вече е професионалист: "Тя е много старателна. Готова е да работи усилено всеки път, когато влезе във фитнеса. Независимо дали става въпрос за 45-минутна сесия или за 2-часова сесия, тя винаги е готова. Невероятно последователна и трудолюбива, което прави работата ми една идея по-лесна. Тя е много добър, естествен спортист."