Как ще изглежда най-модерната форма на веждите през 2024 г.

  • Сподели:
Как ще изглежда най-модерната форма на веждите през 2024 г.

Разказваме ви каква трябва да е формата на веждите ви и как да се грижите за тях.

В козметичната индустрия има с какво да се експериментира. Например, направете си модерен маникюр или модерна прическа в стила на нулевите години. Когато става въпрос за вежди обаче, не е толкова лесно да се решиш към промяна - неправилната форма може да съсипе целия външен вид. Но тенденцията за 2024 г. е много по-хуманна - тя възхвалява естествеността, така че няма да ви се наложи да правите много за веждите си.

Каква форма трябва да имат веждите ви
През последните две години на преден план в модата дойде естествеността - косъмчетата на веждите се премахват до минимум, а останалите се оформят или ламинат. Но ако в предишните години бяха естествени, но широки вежди - сега на мода ще дойдат по-тесните.
Така гримьорите предвиждат модата на по-прави вежди без очевидна извивка в края. В същото време краят на веждата не трябва да се спуска надолу - в противен случай това ще направи погледа по-затворен. Дебелината на веждите трябва да е естествената ви форма - т.е. вече не е необходимо да рисувате косъмчетата с молив.

Тенденции в цвета на веждите
През предходните години имаше мода на естествения цвят на веждите - и сега тя ще се запази. Затова гримьорите препоръчват да си направите вежди под цвета на корените - това е най-тъмната част на косата ви, а с такива вежди лицето ви ще изглежда ефектно. Ако сте с боядисана коса, изберете цвят с няколко тона по-светъл. Гримьорите предлагат също така да използвате моливи с различни цветове върху веждите. Например, един в цвета на косата ви, а вторият - с тон по-светъл (ако сте брюнетка) или по-тъмен (ако сте блондинка). Това ще направи веждите ви по-структурирани и обемни.

Модерни процедури за вежди
Както и през миналите години, ламинирането на веждите ще бъде най-търсената процедура. Но тя ще бъде и по-естествена - ако преди много дами оформяха веждите си като линийка, сега косъмчетата ще изглеждат по-естествено. А за да оформяте веждите си у дома, почиствайте ги с четчица и ги оформяйте с безцветен гел - през 2024 г. това ще бъде достатъчно.

Микроблейдингът ще започне да отшумява като тенденция, според гримьорите.