Модните тенденции и стилната перфектна визия през 2024 година

  • Сподели:
Модните тенденции и стилната перфектна визия през 2024 година

С настъпването на Новата година ни се налага да посещаваме работни събития, гала вечери, банкети, фирмени партита, като повечето от тях биват с предварително поставен дрескод, който трябва да спазим, като непременно нашата визия ще бъде от голямо значение за представянето ни пред събралата се аудитория. Както през изминалата годината дизайнерите залагаха предимно на екологични платове, изработени от коприна, еко велур, лен, органичен памук и вълна, по този начин ще се движи и тенденцията за 2024 година. 

Стилът в действителност обхваща нашия характер, начинът по който възприемаме, съчетаваме и демонстрираме както модерното, така и практичното, като тази визия е добре да включва задължително добър вкус, усет към детайла и един специален подход на подредба на всеки елемент, който е част от нашия перфектен стайлинг.

Стилната визия е начин да демонстрираме своя моден вкус пред обществото и разбира се, най-добрият начин да се утвърдим пред началството. Затова е важно, когато избираме своята празнична визия да заложим на изчистената подбрана с вкус визия, подчертана от красиви аксесоари, които ще ни гарантират едно незабравимо представяне и изящество. 

Може да се каже, че за да съчетаем правилно различните аксесоари с облеклото, е нужно да бъдем малко естети и да имаме поглед над цялостната визия, още преди да сме започнали да съчетаваме различните елементи. Красивата визия ни гарантира едно успешно и запомнящо се представяне пред аудиторията. Голям процент от хората се стремят да изразят себе си, именно чрез начина, по който съчетават различните цветове, материи, аксесоари и стилове, но за да бъде един човек добър в това, задължително трябва да заложи и на фантазията си.

Цветът, на който се залагаше през изминалата 2023 година, а именно Viva Magenta, един прелестен избор от компанията за текстилна индустрия Pantone, който съчетаваше в себе си топлина, яркост и напояване на всичките ни сетива, благодарение на магическото наситеното пурпурно червено, преливащо в галещо плътно розово. 

През 2024 водещият стил ще се доближава до класиката и ще носи почерка на ''добре забравеното старо'', съживено в нещо изключително авангардно, красиво и запомнящо се - пълна иновация. Стилът, който ще се наложи през годината, ще включва панталони с висока талия, дълги и красиви пуловери и ризи от екологични материи. А най-модерният и изпъкващ нюанс сред останалите цветове, избран отново от успешния Институт Pantone през 2024 година, ще бъде Peach Fuzz –  известен, още като ''Прасковен мъх'', излъчващ силна енергия, романтика и много топли емоции. Този нежен нюанс ще преобладава през 2024 г. и ще се съчетава перфектно с бежово, бяло, сребристо, златисто и цвят мента. Копринената наситеност и мекият нюанс не само, че ще галят сетивата ни, но и ще подчертават завладяващ и изящен вкус. Матовите нюанси ще бъдат водещи през следващата година. Освен в облеклото, те ще се наблюдават и в избора на аксесоари за стилна визия.  

Ако искате да се придържате към една модерна визия през 2024 г., заложете на следващите пет правила:

1 . Изборът на екологични, изчистени и удобни материи.

2. Качествени платове и материи, които не ограничават нашата фантазия и излъчват удобство, класа и стил.

3. Елегантен имидж, включващ добре подбрани светли и тъмни нюанси, придружени от нотка свежест и топлина, галеща въображението и сетивата ни. 

4. Характерен може да бъде и винтидж тоалет, придружен от изчистени, добре подбрани цветови гами и материи. Освен модерните цветове през 2024 г., трябва да проследим и стиловете, които ще бъдат водещи, като например класическия стил, който включва добре структурирано изчистено и със строга, но пък изящна кройка облекло, под формата на дълги панталони с висока талия, съчетани с копринени ризи и ленени сака. Роклите, които ще бъдат водещи в класическия стил ще изпъкват със средна дължина, характер и подчертана симетрия. През 2024 г. ще преобладава тенденцията на ''двете крайности'', в които ще наблюдаваме прекрасни класически модели, както и ежедневни удобни платове, които излъчват стил, класа, красива визия и топлина. 

5. При аксесоарите е добре да не забравяме за старото и необходимо съчетание между чантата и обувките, което е наистина важно за красива и стилна визия. Като при чантите материите ще бъдат предимно от еко велур, еко кожа, рециклиран памук и материали от ново поколение, които ще пазят Земята и няма да причиняват ненужни щети и замърсявания. През следващата година ще се заложи именно на подобен тип материи, произведени от чисти екологични материали, които не водят до замърсявания.

Сега е моментът да изпратим ''Viva Magenta'' и посрещнем с добре дошъл ''Peach Fuzz'' – цвят, носещ усещането за красота, романтика и една незабравима нежна прегръдка.

Виж още