С какво да заменим ботокса?

  • Сподели:
С какво да заменим ботокса?

Една от възможностите за заместване на инжекциите е биоботоксът, който осигурява подмладяващ ефект без използването на класически ботулинов токсин. Това е коктейл на основата на пептиди, осигуряващ мускулно релаксиращо и подмладяващо действие. Уникална характеристика на BioBotox е способността му да активира собствените ресурси на кожата, стимулирайки производството на колаген, еластин и други компоненти на извънклетъчната матрица. Това помага за подобряване на хидратацията, повишаване на еластичността и изглаждане на фините линии и бръчки, което прави кожата по-стегната и по-млада.

Разликата между биоботокса и класическия ботулинов токсин е, че той не блокира нервните импулси, а стимулира естествените ресурси на кожата. Това прави процедурата по-безопасна за използване, елиминирайки риска от усложнения, свързани с инжекциите.

Биоботоксът съдържа частици, които контролират функционирането на гените, като по този начин спомагат за поддържането на тялото в добро състояние и контролират неговите функции. Основата на биоботокса са регулаторни пептиди, които влияят на генната експресия, осигурявайки правилното протичане на процесите в организма. Тези биомиметични частици действат като ''диригенти'' в оркестъра на тялото, регулирайки различни функции и поддържайки хармонията.

Един от иновативните начини за прилагане на биоботокс е използването на устройството Dermadrop TDA, което осигурява прецизно и удобно прилагане на двуфазен коктейл благодарение на високото налягане и трансзвуковата скорост, повишавайки неговата ефективност и намалявайки времето за възстановяване.

Предимства на биоботокс
Безболезнено: биоботоксът осигурява ефект против стареене без използване на инжекции.

Миорелаксиращ ефект: формулата включва миорелаксиращи пептиди, които предотвратяват свиването на мускулите и по този начин намаляват мимическите бръчки, осигурявайки козметична алтернатива на ботулиновия токсин.

Биоревитализация: процедурата стимулира процесите на биоревитализация и подобрява производството на компоненти на извънклетъчната матрица като колаген и еластин, което придава на кожата здрав и стегнат вид.

Запазване на естественото изражение на лицето: с биоботокс се постигат резултати, без да се губи изразителността на лицето. Въпреки това ефектът на биоботокса е временен, изисква редовно повтаряне и е свързан с висока цена. При перманентната процедура е възможна по-ярка изява на действието поради акумулиращия ефект. 

Автор: Оксана Мойсеенко
Козметолог, водещ специалист на мрежата от клиники Gen87.