Шейнис Паласиос е новата Мис Вселена 2023

  • Сподели:
Шейнис Паласиос е новата Мис Вселена 2023

Мис Никарагуа Шейнис Паласиос спечели конкурса "Мис Вселена" през 2023 г.

72-рият конкурс "Мис Вселена" се проведе в магическия Салвадор - блестящото бижу в Латинска Америка. Глобалното събитие през 2023 г. събра над 80 делегатки на "Мис Вселена", които се бореха за престижната корона. 

Победителките от националните конкурси на 84 държави се състезаваха на тазгодишното издание на "Мис Вселена", оценявани от жури, включващо модела Халима Аден, звездата от сериала "Queer Eye" Карсън Кресли, инфлуенсърката от TikTok Авани Грег и две бивши победителки в конкурса "Мис Вселена" - Джанел Коминг от Тринидад и Тобаго (Мис Вселена 1977 г.) и Ирис Митенаер от Франция (Мис Вселена 2016 г.).

Запитана в последния кръг с кого би избрала да прекара един ден от живота си, Паласиос избра да отговори с британската философка и феминистка от XVIII в. Мери Уолстънкрафт, която според нея е прекрачила границите и е "дала възможност на много жени".

"За жените днес да няма ограничения", добави тя чрез преводач.

Паласиос наследява Мис Вселена 2022, Ар Бони Габриел от САЩ.

Второто място отиде при Мис Тайланд Антония Порсилд, а на трето място се класира Мис Австралия Морая Уилсън.

Шейнис Паласиос е 23-годишна активистка за психичното здраве и аудиовизуален продуцент от Манагуа, Никарагуа. Обикновено предпочита да е зад камерата, но излиза наяве, защото вярва, че трябва да намери решения за колкото се може повече от световните проблеми. Като човек, който умее да решава проблеми, тя се издържа от програмата по комуникации в университета си, като помага в бизнеса на майка си. Когато бизнесът се срива по време на икономическа криза, майка ѝ мигрира на север, за да си намери по-добра работа, и тя става финансова и емоционална подкрепа за баба си и малкия си брат.

Тази година каузата ѝ ще бъде психичното здраве, което произтича от собствения ѝ опит с тревожността. Произхождайки от страна, в която този въпрос рядко се разглежда, Шейнис започва достъпна инициатива, наречена "Разбери ума си", в която в телевизионните си сегменти интервюира специалисти по емоционална грижа. Тя също така е продуцирала събития и други аудиовизуални проекти на тази тема. Целта на живота ѝ е да работи в служба на човечеството, като ръководи новинарска редакция и продуцира съдържание и реклами за международни марки.

В свободното си време спасява бездомни животни и обича да реди пъзели.