Майли Сайръс е звездата на корицата на британския Vogue за юни 2023 г.

  • Сподели:
Майли Сайръс е звездата на корицата на британския Vogue за юни 2023 г.

Майли е мъдра, остроумна и непредсказуема, склонна да намира цялата машина на славата за глупава и вредоносна - особено за жените. По същество тя е приключила с ангажирането или дори говоренето по тази тема. "Защо да се впускам в британския Vogue? Защо изобщо да давам интервю?" Изглежда, че е истински любопитна как се е озовала тук. Когато описва последствията от славата, тя е трогателно уравновесена:

"Години наред носех известна вина и срам заради това колко много спорове и огорчения съм предизвикала. Сега, когато съм възрастен човек, осъзнавам колко сурово са ме съдили. Като дете бях остро критикувана от възрастните, а сега, като зрял човек, осъзнавам, че никога не бих осъдила строго едно дете."

Тонът ѝ е на човек, който вече е преработил гнева си. Минал през всички предходни емоционални състояния, за да приключи с опитите да обяснява думите си или да прави житейски избори, които целят да направят всички останали щастливи, а самата нея - нещастна. Интересно е, че за човек с повече от 208 милиона последователи в Instagram това се отнася и за нейните фенове. Не я разбирайте погрешно. Тя е благодарна за всичко. Но казва, че вече не може да живее живота си заради тях. Тя обича публиката, но не по начина, по който бе преди.

Сайръс е известна с това, че дава всичко от себе си по време на турне. Може да пее с часове, да приема молбите на феновете и не напуска сцената, докато не се увери, че всеки един човек е изживял нощта на живота си, поклащайки се в ритъма на "We Can't Stop", подскачайки на "Party in the USA" и проливайки сълза на "The Climb".

Това е довело до един очарователно радикален подход към мегамодерната поп кариера. През последното десетилетие тя издаде някои от най-добрите си парчета: "Nothing Breaks Like a Heart", "Midnight Sky" и "Flowers", който до този момент е натрупал 444 милиона гледания в YouTube - а върховните ѝ дарби като вокалист никога не са били толкова възхвалявани. Всички - от Елтън Джон до Глория Гейнър - я нареждат сред най-добрите изпълнители в бранша. Но сега животът ѝ, както тя обяснява, е посветен на собственото ѝ щастие. Традиционният цикъл от албуми, турнета и стратегически сътрудничества не я интересува. Работата, която избира, трябва да говори за нейния опит.

Сайръс и Лиам Хемсуърт се развеждат през 2020 г. и въпреки множеството теоретици в Twitter, тя е алергична към идеята хората да смятат, че албумът ѝ ''Endless Summer Vacation'' е пряко свързан с тази връзка. "Не бих изтрила историята си и не бих искала тя да бъде изтрита", казва тя за тази 10-годишна връзка, която приключи с развод. "Да имаш интересен живот прави разказите вълнуващи", добавя тя, обяснявайки, че вижда себе си по-скоро като романист, вплитащ безброй преживявания във всяка песен.

Преди няколко лета тя започва да се среща с Maxx Morando, барабанист на групата Liily, талантлив автор на песни и продуцент, с когото е направила няколко публични изяви. "Срещнахме се на сляпо", казва тя за начина, по който са се запознали. "Е, беше на сляпо за мен, но за него не съвсем.'' Когато той се обажда по средата на интервюто, телефонът ѝ започва да звъни с "Tyrone" на Ерика Баду, а Майли описва с усмивка това като "секси рингтонът на гаджето".

Автор: Едуард Енинфул

Фотографии: Стивън Мейзъл