Памела Андерсън е новата муза на Proenza Schouler

  • Сподели:
Памела Андерсън е новата муза на Proenza Schouler

Памела Андерсън е в разгара на ренесанс на кариерата си, който не дава признаци да приключи скоро.

Само през изминалата година тя издаде мемоарната си книга "Love, Pamela: A Memoir of Prose, Poetry, and Truth", която получи одобрението на критиците и читателите от целия свят, присъедини се към екипа от посланици на бижута Pandora и започна толкова стилно турне в пресата, че се превърна в една от най-търсените икони на модата. И разбира се, абсолютно вдъхновение и пример за всички нас, които я обичаме.

Най-вече неотдавнашната ѝ поява на Седмицата на модата в Париж през септември миналата година, облечена в непринуден костюм и без грим, развълнува социалните мрежи. Въпреки че Андерсън казва, че не е искала да стане популярна с тази визия, не е трудно да се разбере защо тя се е наложила.

Еволюцията на 56-годишната актриса от икона на Y2k, която предпочита латекс и сини сенки за очи, до горда минималистка, която носи изчистени луксозни модели като The Row, е доказателство за трайната сила на личния стил. Тя е живият пример, че никога не е късно да промениш нещо и да приемеш нова визия.

Сега Памела застава начело на още една кампания - този път за базирания в Ню Йорк лейбъл Proenza Schouler. Снимана от фотографа Давит Гиоргадзе и стилизирана от Тистъл Браун, кампанията SS24, която дебютира вчера, показва Памела в целия ѝ сдържан блясък и женска енергия. Според уебсайта на марката новата колекция е съсредоточена върху "присъщите качества, които определят Proenza Schouler и нашата жена": "зряла, градска, интелигентна, без да жертва младежките качества на експеримента и играта".

Със склонността си да смесва спокойното и авангардното на червения килим Андерсън е идеалният представител на този дух. Без грим и с прочутата си руса коса, прибрана назад, актрисата изглежда като у дома си в характерната за Proenza комбинация от елегантна конструкция и нестандартен стил.

Тя изглежда еднакво непринудено в комбинация от черно-бели дрехи, включително закопчано сако, прибрано в панталон с колан, както и в модел на бял блейзър, носен с дънки. Представени са и текстурни елементи, като размита червена рокля с халтери с умело завързване отпред, имитиращо пуловер върху раменете, и вдъхновена от мрежата плетена максидрешка.