Почит към човечеството: 4 модни тенденции от шоуто на Louis Vuitton за пролет-лято 2025

  • Сподели:
Почит към човечеството: 4 модни тенденции от шоуто на Louis Vuitton за пролет-лято 2025

Фарел Уилямс обяви шоуто си в централата на ЮНЕСКО в Париж за "почит към човечеството".

Творческият директор на Louis Vuitton Men току-що представи новата си колекция за пролет-лято 2025 г.
Всеки сезон, откакто е назначен за ръководител на мъжките колекции на Louis Vuitton, Фарел Уилямс се представя много силно! Дизайнерът откри Седмицата на мъжката мода за пролет/лято 2025 г. с нов гардероб под знака на хармонията.

След дългоочакваното първо ревю на Понт Ньоф, на един хвърлей от централата на френския производител на куфари, последвано от друго в Jardin d'Acclimatation в 16-и район на Париж, което беше вдъхновено от корените на американския западен гардероб и изследваше произхода на работното облекло, дизайнерът насочи вниманието си към понятието съюз с колекция, която илюстрира приликите, които ни свързват по целия свят. И всичко това с наследството и родовото ноу-хау на френската модна къща.

За тази цел Фарел Уилямс избра за фон на колекцията си централата на ЮНЕСКО, построена през 1958 г. в името на обединяването на човечеството в световен мир чрез култура, на фона на поетичния саундтрак ''Triumphus Cosmos'', който той сам композира. Някои от най-силните принтове в колекцията са създадени в сътрудничество с колектива Air Afrique, който също така създаде прелюдия за ревюто.

Ето един поглед назад към ключовите тенденции от ревюто, което блестящо откри Седмицата на мъжката мода пролет/лято 2025.

Хегемонията на черното
Противно на това, с което сме свикнали от първите му ревюта за Louis Vuitton, Фарел Уилямс откри шоуто си с около двадесет тоалета в нюанси на черното. Макар на пръв поглед да изглеждат дискретни, силуетите - съставени от кадифени костюми с яки с кристали, кожени панталони в стил "байкър", анцуг с пълен монограм и жилетка, съчетана с панталон от костюм - всъщност се отличаваха с детайлите си, вкоренени в савоар-фере на къщата. Дизайнерът играе с материали, тонове и прозрачност, за да сублимира основата на дрехата.

Mayday!
Роден във Вирджиния, САЩ, Фарел Уилямс се вглежда по-отблизо в идеята за пътуване, за да създаде този нов гардероб за Louis Vuitton. Ето защо той се вдъхнови от униформата на пилота, с прилепнали сака, перфектно скроени двуредни палта и костюми, както и трикотаж с емблематичната значка на пилота. Той се интересува и от пътуващите, като предлага спортни екипи, копринени вечерни пижами и гащеризони, носени с ръкави, вързани около талията. Образът на съвременния пътешественик по света.

Blokecore
Вдъхновен ли е Фарел Уилямс от провеждащото се в момента Европейско първенство по футбол? Изглежда, че е така, тъй като дизайнерът е направил редица намеци за футболната игра, отдавайки почит на това, което смята за най-обединяващата игра в света. На подиума се появиха футболни фланелки с логото на Louis Vuitton. Тези творения са напълно в унисон с актуалната тенденция "блоккор", която набира популярност през тази година - умело съчетание на британската кръчмарска култура от 90-те години на миналия век и стила на феновете по трибуните на футболните мачове.

Ръката в чантата
Тъй като Louis Vuitton е известен със своите кожени изделия, Фарел Уилямс представи нова линия продукти от еластична кожа, включваща емблематичните за къщата модели Alma, Christopher и Neverfull, всички проектирани от ултрамека кожа, като модела Speedy P9, представен от дизайнера на първото му ревю на подиума. През този сезон той е избрал да предлага модела и в по-меки пастелни цветове, като бледо розово, прасковено и ментово зелено.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.