Ревюто на Ferrari говори за плътността на желанията

  • Сподели:
Ревюто на Ferrari говори за плътността на желанията

На Седмицата на модата в Милано червеният цвят на ревюто на Ferrari за пролет-лято 2024 говори за плътността на желанията.
В кресчендо от цветове, с прецизна работа върху силуетите, Роко Яноне изведе тялото и неговата емоционалност в центъра на историята.


Rosso Corsa като идентичност и като желание... И Роко Яноне с модното ревю на Ferrari за пролет-лято 2024 разказа за кресчендото, което го е довело дотук.

"Дрехите в тази колекция са талисмани на всички онези желания, които често е толкова трудно да опознаем и укротим", пише Роко Яноне, в творческото ръководство на марката.

И на Седмицата на модата в Милано през 2023 г. той претвори своето в ревюто на Ferrari за пролет-лято 2024 г. Никога досега не се е чувствал готов - това е петият му сезон - да изследва в дълбочина това, което е може би най-мощният от кодовете, които идентифицират "бодливия кон". Нарича се Rosso Corsa и е смело и живо пастелно червено, което през 2003 г. дори е изстреляно в космоса, в капсула, специално изработена за мисията на Европейската космическа агенция до Червената планета.

Това е кресчендо от цветове - съчетано с внимателно търсене на материи - което му позволява да опише до най-малки подробности нюансите на своята емоционалност: от бяло до нюд, от деним до среднощно синьо и черно, определено електрическо виолетово, почти сатенена ръжда и накрая червено.

Яноне работи щателно върху силуетите, повтарящи се върху 8 продуктови теми, като се опитва почти обсесивно да даде гласност на глагола "премахвам", за да достигне до чистотата на формите и да изведе тялото в центъра на разказа. А с покрита кожа напа, с ефект на лакирана кожа, той отхвърли плътността на желанието в 6 визии.

Сако и минижуп, анцуг - емблематичен за работното облекло и състезателното облекло, рокли в къси и миди версии, след това панталони, блуза и пола молив.

Закривайки ревюто - на което дефилираха нови лица, като венецианския модел Клаудия Кампана на откриването, но и супермодели като Ирина Шейк или Анок Яй - Мариакарла Босконо, с нейния алчен поглед и хиперчувствена осанка.

Виж още