Шест стилистични грешки, които да избягвате в офиса

  • Сподели:
Шест стилистични грешки, които да избягвате в офиса

Офисният гардероб не се нуждае от много неща, за да бъде стилен всеки ден, но има някои основни елементи, които трябва да бъдат включени.

Освен нещата, които са в основата на офис гардероба, търсим и актуални елементи и комбинации, които могат да ни съпътстват през целия ден - от офиса до вечерното излизане за чаша коктейл с колегите. Може и да обичаме стайлинга, но в повечето случаи офисният дрескод е специфичен и е важно да познаваме всички подходящи за офиса елементи и стайлинг грешките, които допускаме в една визия, както и кои са шикозните елементи, които могат да бъдат адаптирани към всяко професионално обстоятелство.

Тренчкот с щампи

Сред тенденциите за офис облекло откриваме тренчкоти. Този аксесоар е задължителен за есен-зима 2023 г., но не всички модели са подходящи за офисните дни. Дизайните със смели щампи, като питон, зебра или галактически щампи, са идеални за уикенда, но ако трябва да присъствате на среща, ви предлагаме да носите класическо палто, в бежов, черен или бордо тон.
Носете маратонки с дънки

Една от грешките в стила, които допускаме в офиса, е да не прегледаме ръководството за гардероба. Както добре знаем, тенис обувките се превърнаха в задължителен аксесоар. Трябва обаче да внимавате с какви дрехи ги съчетавате. Дънките например, съчетани с тази обувка, създават по-свободен и небрежен ефект, затова препоръчваме те да се съчетават най-добре с по-фини елементи като миди поли, панталони и плетени рокли.

Овърсайз костюми с плоски сандали

Dolce & Gabbana, AZ Factory и Gucci бяха някои от луксозните къщи, които обявиха успеха на oversize костюмите, а уличният стил бързо ги одобри. Както добре знаем, роклите, панталоните и саката се асоциират с офисна формалност, но трябва да внимаваме за oversize версията. Свободните кройки са склонни да създават непропорционален ефект, затова трябва да се обърне голямо внимание на аксесоарите. 

Вид на бельото

Въпреки че видимото бельо е невероятна тенденция за есен-зима 2023 г., трябва да го запазите за уикенда. Lanvin и Giambattista Valli предлагат баретите и бельото на подиума, но да се носят нонстоп извън офиса. Поради тази причина бельото винаги трябва да е дискретно. Ако носите бели елементи или елементи в тонове, които са склонни да бъдат полупрозрачни, изберете да ги съчетаете с бежово бельо.

Носете модерни дънки и горнища

Тенденциите идват и си отиват, но не всички от тях са подходящи за всеки житейски контекст. Точно това се случи с вълната Y2K, която от 2021 г. е в центъра на вниманието. Тя се отличава с носенето на дънки до бедрата и къси топове (с разкрито коремче). Ако прибягвате до този начин на обличане, препоръчваме ви да го оставите за дните извън офиса. Вместо това в делничните дни в офиса е най-добре да изберете торбести дънки. Като финален щрих наметнете тениска или риза и добавете блейзър.

Неправилни текстури

Друга често срещана грешка в стила, която виждаме в офиса, е неправилното използване на текстури. Нормално е през есенно-зимния период твърдите материи, като например кожа, да са от съществено значение. Но както всичко друго, начинът, по който се борави с тях, трябва да бъде внимателно прегледан. За да им придадете елегантен вид, ще е по-добре да ги носите с непреходни дрехи, като тениски и сака, и да избягвате съчетаването им с шлифери, плетени на една кука материи или латексови обкови.