София Лорен: влиянието на една икона продължава с грация

  • Сподели:
София Лорен: влиянието на една икона продължава с грация

Емблематичната италианска актриса и символ на красотата, е не само прославена заради таланта си на филмовия екран, но и почитана заради безупречния си вкус към модата и стила. С кариера, продължила десетилетия, София Лорен плени публиката със своята грация, изтънченост и вродено чувство за елегантност както на, така и извън червения килим.

Една от отличителните черти на стила на София Лорен е нейната вечна елегантност. Независимо дали е облечена в класическа черна рокля или костюм по поръчка, София въплъщава усещане за изискан блясък, който надхвърля тенденциите и модата. Способността ѝ без усилие да смесва класически силуети с модерни щрихи демонстрира нейната трайна привлекателност и модна чувствителност, която остава актуална през поколенията. Стилът на 89-годишната актриса е празник на женствеността и увереността, тъй като тя прегръща своите извивки и естествена красота с грация и уравновесеност. 

Миналият месец италианската дива присъства на събитието по повод стогодишнината на бижутерийна къща Damiani. Марката за висша бижутерия представи своите шедьоври "Damiani 100 X 100 Italiani", включително някои скъпоценни камъни с тегло над 100 карата, в миланския музей Gallerie d'Italia.
На събитието присъстваха и посланиците на марката за Япония и Корея, съответно актрисата и модел Мио Имада и певицата Лий Сунг Кюн, както и носителката на ''Оскар'' Джесика Честейн за ролята си във филма ''Очите на Тами Фей''.

Изгряващата звезда на класическата музика Матео Бочели, син на Андреа Бочели, зарадва гостите с любими песни от италианския оперен канон.
Това беше вечер, която до голяма степен отговаряше на духа на Damiani, чието ДНК е изпълнено с италиански дух. В контекста на занаятчийството и дизайна понятието, дълбоко вкоренено в културния и естетическия живот на нацията, е това за "красивото и добре направеното" (bello e ben fatto).

Юбилейната изложба може да се види до 28 април. 

Damiani обяви Джесика Честейн за новия глобален посланик на марката. Актрисата ще украси рекламната кампания на Damiani за пролетта на 2024 г., продължавайки традицията на марката да си сътрудничи с известни личности.

Честейн изрази вълнението си от партньорството, като каза: "Радвам се да бъда глобален посланик на Damiani и да представям ценностите на тази прекрасна компания по целия свят. Сто години история, страст, майсторство и творчество са важно наследство, което си заслужава да бъде запазено. За мен е чест да бъда част от семейството, което пази и предава занаятчийското съвършенство на Италия по целия свят."