По пътя към Тенерифе: Романтично бягство, в което да се влюбите

  • Сподели:
По пътя към Тенерифе: Романтично бягство, в което да се влюбите

Това е най-романтичният рай, който можете да посетите по всяко време на годината.

С широк спектър от вълшебни места за откриване, места за откъсване от света и дейности, на които да се насладите, Тенерифе е бягството за двама, което заслужавате. Градската суматоха, работата, бясното темпо на ежедневието... Често всичко, което трябва да направим, е да опаковаме багажа си в куфара - за двама, да се качим на самолета и да тръгнем в посоката, която искаме. 

Понякога става дума просто за това да пътуваме километри наред, заобиколени от впечатляващи природни пейзажи, да седим на брега и да слушаме ромона на вълните, разбиващи се в скалите, да се наслаждаваме на нови ястия и чаша добро вино, придружени от интересен разговор, или просто да се отпуснем в удобно легло и да се освободим от ежедневните си задължения. Със своите различни аспекти, Тенерифе е перфектният рай, който може да посетите по всяко време на годината и да поднесете на двама ви едно приятно изживяване.

Сгушен в сърцето на Канарските острови, Тенерифе привлича хората със своите разнообразни пейзажи, жизнена култура, възхитителна кухня и вдъхващи страхопочитание гледки. От девствени плажове и буйни гори до очарователни села и вулканични чудеса, този пленителен остров предлага безброй изживявания, които обещават да зарадват сетивата и да подхранват душата. 

Когато стъпите на целунатите от слънцето брегове на Тенерифе, ще бъдете посрещнати от усещане за спокойствие, което прониква в острова. Прегърнете спокойния ритъм на живот, потопете се в топлото гостоприемство на местните жители и се насладете на простите удоволствия на живота на острова. Независимо дали релаксирате на девствен плаж, изследвате очарователни села или се любувате на зашеметяващите природни пейзажи, Тенерифе ви кани да забавите темпото, да се отпуснете и да се насладите на красотата на момента.

Тенерифе е съкровищница от природни и културни чудеса, които чакат да бъдат открити. Разгледайте величествения национален парк Тейде, дом на най-високия връх на Испания, връх Тейде, и обект на световното наследство на ЮНЕСКО, известен със своите лунни пейзажи и вулканични образувания. Посетете буйния парк Анага с неговите древни лаврови гори и спиращи дъха гледки или се разходете из исторически градове като Ла Оротава и Гарачико, където се преплитат колониална архитектура и богата история. Отпуснете се на популярни плажове като Playa de las Teresitas или Playa de las Americas, където златните пясъци се срещат с тюркоазени морета, или се отправете извън утъпкания път до уединени места като Playa de Benijo или Playa de Masca за по-спокойно изживяване на плажа. Гмурнете се в Атлантическия океан, за да откриете живия морски свят, отидете да наблюдавате китове или опитайте водни спортове като сърф, гмуркане с шнорхел или каране на падълборд.

Потопете се в богатия културен гоблен на Тенерифе, като участвате в местни фестивали и традиции, които празнуват наследството и духа на острова. Станете свидетели на оживени карнавали като известния карнавал на Санта Круз де Тенерифе, цветна феерия от музика, танци и костюми, които пленяват както посетители, така и местни жители.

На Тенерифе има и седем ресторанта със звезди "Мишлен", които си заслужава да посетите: ''Abama Kabuki'', ''Kabuki'', ''Nub'', ''El Rincón de Juan Carlos'', ''Kazan'', ''M.B'' и ''Nublo''.

Отправете се на пътешествие до този очарователен остров и открийте магията, красотата и чудесата, които ви очакват в сърцето на Тенерифе.

Виж още