Сингапур бе обявен за петия най-добър град в света за 2023 г.

  • Сподели:
Сингапур бе обявен за петия най-добър град в света за 2023 г.

Според последния доклад на Resonance Consultancy Сингапур за пореден път е доказал своите качества, като е заел пето място в престижната класация на световните градове.

Градът на лъвовете, известен със своите хотели от световна класа и изискани ресторанти, сега е признат за една от най-добрите страни в света и втората най-добра в Азия!

Консултантската компания Resonance Consultancy оцени стотици градове въз основа на световни статистически данни, оценки и отзиви, генерирани от потребителите. Бяха разгледани три ключови стълба - пригодност за живеене, привързаност и просперитет, както и различни фактори като забележителности и атракции, висше образование, нощен живот, ниво на бедност и БВП на глава от населението.

Сингапур се представи отлично в няколко категории, като зае второ място в света по просперитет. Освен това той зае похвални позиции, като се класира на 14-о място за любим град и на 17-о място за пригодност за живот. Показателите за велосипеди (№ 9), пазаруване (№ 11) и ресторанти (№ 14) също бяха изтъкнати като отличителни характеристики на града.

Тъй като Сингапур продължава да завладява света с уникалния си чар и процъфтяваща среда, не е изненада, че си е осигурил място сред най-добрите градове в световен мащаб. Независимо дали сте запален пътешественик или любител на новините, забележителните постижения на Сингапур го правят неустоима дестинация.

Възникнал като свободно търговско пристанище, Сингапур е претърпял забележителна трансформация и се е превърнал в един от най-модерните, добре организирани и завладяващи градски центрове в Азия.

Туристите в Сингапур могат да се потопят в две любими местни занимания: пазаруването и, разбира се, храненето. Изборът от магазини е зашеметяващ - от висша мода до техника, от безбройните магазини, украсяващи Орчард Роуд, до 24-часовия шестетажен център Мустафа. Кулинарният пейзаж заема достойно място в класацията "Ресторанти" и се дължи на популярността на любимия пикантен рак с бял пипер и сладкия, освежаващ сингапурски слинг.

Снимането от колосалния безкраен басейн на покрива на Marina Bay Sands се е превърнало в символичен ритуал. На отсрещния бряг паркът Мерлион с металната си глава, наподобяваща сърф, предлага още по-емблематична перспектива.
 

Неслучайно сме писали за него в тази статия Находките на High View Art: Сингапур

На първо място в годишната класация за най-добър град, е Лондон. На второ - Париж, третото място е отредено за Ню Йорк, а на четвърто стои Токио. Шесто място заема Дубай, седмо - Сан Франциско, осмо - Барселона, девето - Амстердам, десето - Сеул.