Десет стъпки към духовно пробуждане и изцеление

  • Сподели:
Десет стъпки към духовно пробуждане и изцеление

Едва когато човек осъзнае смисъла на своето съществуване, ще може да бъде напълно щастлив от живота си!
Най-важните и ценни качества, които човек никога не трябва да спира да носи със себе си, са  -любов, грижа и подкрепа, като всичко останало е просто временно и незначително. Когато човек се научи бързо да прощава и да освобождава негативната енергия от душата си, той започва да я прави лека и достатъчно гъвкава, за да може да се възнесе над всичко, което ѝ тежи и я дърпа надолу. 

Когато се научим да посрещаме всеки ден като последен, ще можем да го изживеем по един наистина вълнуващ и незабравим начин, тогава ще е значително по-трудно да губим времето си в дребни пререкания, злоба и гняв, просто защото вече ще сме достигнали до етап, в който осъзнаваме своята цел на съществуване. А тя е, да бъдем свободни от всички земни товари, които не спират да потискат душата ни, докато напълно не я изгорят. 

Когато човек се научи да влага сърце и душа в това, с което се занимава и не се стиска да раздава топлина, нежност и любов, той вече ще е открил своята мисия на Земята и ще е разбрал важните уроци на Вселената, които по всевъзможен начин се опитват да ни подскажат, че ненавистта и омразата убиват най-ценното, което имаме, а именно душата ни.

Човек на първо място трябва да изгради силна воля, която ще му помага да не попада в ежедневните капани на интригите и злобата. След което да насочи мисълта си към онези съществени елементи, които разкриват неговата същност и го правят наистина специален и необикновен. 

За да има ясно съзнание и за да успее да вникне в невидимите сигнали, които ни пращат по-висшите сили, човек трябва да балансира своите действия, да разбере кои са тези неща, които му гарантират щастие и кои са онези действия, които го обричат на гибел. Когато направим своя избор да живеем в хармония със себе си и Вселената от своя страна ще ни помогне да достигнем до това изцеление, от което се нуждаем и ще намерим вътрешен мир, но преди това всеки човек трябва задължително да се пречисти от всички емоционални земни товари, които му пречат да се издигне над мрака и да докосне Светлината. 

Ето и десетте съвета, които ще ви помогнат да се извисите над проблемите, страха, болката и да пречистите душата си от земните товари, като я пробудите за специалните моменти, които Вселената е подготвила за вас.

1. Духовно извисеният човек избира и мисли свободно, притежава силна вяра, духовна мъдрост и чиста душа, затова пред него не съществуват никакви емоционални стени, бариери и перипетии, които да му попречат да вземе, това за което мечтае и да се извиси свободно над останалите хора!

2. Гневът е най-страшният порок, който не само, че не спира да ни дърпа назад, но и променя изцяло хода на съдбата ни – затова никога не го допускайте до себе си, ако искате да живеете в хармония със заобикалящия ви свят!

3. Човек трябва задължително да бъде удовлетворен от живота си, за да може да постигне вътрешен баланс, той трябва да върши своите дейности с много внимание, грижа и любов към детайлите!

4. Човек, който успява да контролира своите желания е намерил ключа към духовното израстване, защото често пъти Вселената ни кара искрено да съжаляваме за онова, което така силно сме искали да имаме в живота си!

5. Самоконтрол над чувствата и емоциите – не разпилявайте мислите си, пазете чувствата си за онези хора, които са способни да ги оценят и внимавайте къде разпръсквате своите емоции, защото веднъж покълнало семето на конфликта може да донесе единствено нестабилност и болка!

6. Обичайте себе си, не се страхувайте да правите комплименти на другите, да ги зареждате със своята енергия и положително настроение, защото духовно пробудилият се човек е пречистен от негативни емоции, в него циркулират единствено топли чувства и нестихваща любов!

7. Душата на всеки човек е като един малък свят, в който може да побере всички други, но истината е, че за да бъдем духовно пречистени и щастливи, трябва да избираме единствено тези хора, които не ни натоварват със своите страдания и които не се страхуват да отпращат послания за любов към нас, а от всички други – трябва просто да се пазим и да се молим за тяхното изцеление, защото един ден всеки човек ще трябва да отговаря за своите дела и на всеки ще му бъде потърсена сметка за действията!

8. Духовно извисеният човек никога не обременява съзнанието си с негативни мисли, той по-скоро иска да покаже на света колко по-лесно и хармонично се живее без оковите на суетата, гнева, злобата и как всичко започва да изглежда някак по-светло, топло и красиво, когато положителните мисли не спират да присъстват в нашето съзнание!

9. Енергиите, които циркулират около вас, определят колко бързо ще получите ключа към своето израстване и ще вникнете по-надълбоко в своето съзнание и душа, но когато тези енергии започнат да носят негативно послание, вие ще останете завинаги заключени за това Пробуждане!

10. Човек може да живее щастливо, единствено когато е изхвърлил всички зловредни мисли от своето съзнание и е намерил ключа към вътрешното спокойствие, онова което му гарантира един наистина прекрасен живот изпълнен с цвят, мъдрост и искрена обич към хората!

Научете се да мислите правилно, спрете да съдите другите, бъдете отговорни за своите действия и никога не допускайте тъмната страна да завладее душата ви, защото веднъж направите ли го, после ще бъде изключително трудно да се пречистите от всички мръсотии, с които доброволно сте изрисували душата си!

Виж още