Духовен полет към хармонията или как да избягаме от неприятните ситуации – част 2

  • Сподели:
Духовен полет към хармонията или как да избягаме от неприятните ситуации – част 2

''Бъдете търпеливи и проявявайте разбиране. Животът е твърде кратък, за да сте отмъстителни или злонамерени!'' – Филип Брукс

Всяко нещо в човешкия живот има свой естествен ход и бива изпратено за да ни подскаже каква в действителност е нашата мисия на земята, но за жалост не винаги събитията изпратени ни отгоре носят положителен заряд, а това е и причината да потърсим баланса вътре в себе си и да се докоснем до своя вътрешен Аз и Вселената. 

Нека не се залъгваме, защото дори будистите не търсят на всяка цена компромиса, а просто се стремят да намерят хармонията вътре в себе си, дори когато в заобикалящия ги свят царува пълен хаос. Защото те искрено вярват, че промяната започва първо от човека, после преминава през обществото, а накрая достига до целия свят и винаги нещата се случват в този определен ред.

Затова човек трябва да хармонизира душата си, да изчисти съзнанието си и да открие най-подходящия възможен начин, чрез който да се откъсва от лошите събития с цел да се съхрани. Човек никога не трябва да спира да развива способността си да се бори с трудностите по свой собствен начин, дали ще е с пренасянето в друго измерение или пък заставането директно срещу проблема, пътищата са много, а изборът остава за нас. Трябва ясно и открито да осъзнаем какво точно става около нас, как дадена ситуация ни влияе, дали непосредствено поглъща частица от душата ни или пък ни зарежда с допълнителна енергия.

Когато този човек успее да погледне обективно над дребните детайли и навлезе много по-дълбоко в случващото се, той ще получи контрола над всяка една ситуация в живота си. Това всъщност е и един от начините, чрез които по-бързо можем да преодоляваме проблемите си и да достигнем брега, където ни очаква единствено спокойствие, мир и любов. 

''Ако знаете метода за събуждане на противоположната мисъл, ще можете да живеете щастлив хармоничен живот на мир и сила. Една мисъл за любов незабавно неутрализира мисъл пълна с омраза. Смелата мисъл веднага ще послужи като мощна противоотрова на страхливата мисъл!'' – Свами Шивананда Сарасвати 

Никога не трябва човек да бъде предобеден, нито пък да се влияе от миналото си, ако иска да получи вселенските отговори на време, трябва да отвори очите си за онова, което се случва в момента –  сега. Тогава всички проблеми и трудности просто ще изчезнат, защото повечето ни проблеми възникват от страшните асоциации, които правим несъзнателно и чрез които ги подхранваме и превръщаме в нещо неразрешимо и много по-болезнено отколкото е в действителност.

Практикувайте по-често самоконтрол над ситуацията, както и се заредете с търпение и ще видите как по-лесно ще се справяте за в бъдеще с трудните ситуации и проблемите. Нужна е изключително много енергия за да може човек да практикува самоконтрол и да се зареди с нужното търпение, но знаете ли заслужава да си пробва, защото това е единственият път към духовното извисяване и намирането на баланса, дори тогава, когато не ни се вярва, че можем да го постигнем.

''Ние вярваме. Ние разчитаме, единствено на Божията способност да ни хване. Докато го правим се случва чудесно нещо: намираме мир. Намираме радостта. Намираме, че е възможно да се тревожим за нищо!'' – Макс Лукадо