Душевната хармония - единственият вариант за пълно щастие

  • Сподели:
Душевната хармония - единственият вариант за пълно щастие

Ние носим в себе си, както позитивните емоции, така и негативните, като сме успели да съхраним всяко парченце, което по някакъв начин ни е променило, дълбоко в своята душа. Човешкото съзнание е устроено да събира огромни обеми от информация, а човешката душа подобен обем, но от чувства и преживявания! Всеки един изминал спомен е успял да остави траен отпечатък дълбоко в нас и така постепенно сме оформили своята същност, защото човек е олицетворение на своите най-силни страсти и влечения. Не винаги съдбата ни предлага избор, чрез който можем да подминем неприятностите и директно да се отправим към щастието. 

Всичко, което ни се случва е предварително заложено в нашата съдба, а начинът по който възприемаме света около себе си влияе на всички онези чувства, които пренасяме в себе си и в бъдещото. Колкото по-изтормозени и нещастни сме душевно, толкова по-трудно е да се усмихнем в слънчевия ден и да открием красотата, която ни предлага светът. 

Душевното спокойствие е единственият начин да намерим пълно щастие, независимо от всички земни блага, които сме натрупали, както и от любящите хора, които сме събрали до себе си, защото не намираме ли баланса и хармонията в себе си, ние ще сме напълно слепи за истинското щастие, което се крие дълбоко в душата ни. 

Всеки човек постепенно изгражда своя собствен свят, който е напоен от петна болка, петна любов и петна спомени, но разковничето се крие в начина, по който ние ще съхраним тези емоции и ще посрещнем своето бъдеще. Колкото по-угрижени, депресирани и тъжни сме, толкова повече отрицателни чувства събираме и трупаме във времето в себе си, а това е най-тежкият товар, който ни препъва в моментите, в които се опитваме да намерим себе си и да разберем в действителност, каква е нашата мисия тук на Земята.

Всеки човек е изпратен с дадена мисия тук на Земята, но истината е, че при всички хора тя е сходна и се състои в това да можем да понесем полагащата ни се болка, след което да я трансформираме в положителни чувства, защото само така ще успеем да съхраним душата си до края на нашия земен път!

Всеки човек носи една малка Вселена в себе си, която крие безброй много възможности чувства и състояния на духа, които ни помагат да преминем безболезнено през всички страдания, които ни е подготвила съдбата. Човешката сила се крие в позитивните мисли, а човешкото съкровище, което пренасяме във всички свои прераждания се съхранява в душата ни и когато човек е успял да улови онези прекрасни моменти и да съхрани доброто и любовта в себе си, той не е живял напразно и неговата мисия е изпълнена успешно!