Духовна сила и откриване на важните енергийни елементи в живота ни

  • Сподели:
Духовна сила и откриване на важните енергийни елементи в живота ни

Ако човек е способен да намери своя вътрешен мир, никой на света не е в състояние да му отнеме това усещане за блаженство и хармония!

Едно от първите неща, които научават владеещите бойни изкусва е, как да живеят в хармония със себе си и да се чувстват свободни. Когато открият този начин, по който могат да се пречистват от заобикалящия ги стрес и натовареното ежедневие, те успяват да насочат мисълта си към дадена цел без да се отклоняват от страничния фон, който в действителност е основната причината хората да се чувстват нещастни.

Всеки може да получи мъдрост без да се налага да посещава специални школи за развитие на духа, просто трябва да опознае и да вникне надълбоко в себе си. Будистите го наричат ''Тайа'' – това са всички онези избори, които правим докато животът протича през нас, но ние сме съсредоточени върху една единствена точка и именно това е нашата основна цел, която ни води ден след ден, месец след година към усъвършенстване на духа. 

Всеки човек прави някакви усилия да подобри живота си или просто да оцелее, но истината е, че когато тези усилия биват насочени към определена цел и междувременно не спираме да изследваме всичко онова, което се случва около нас, придобиваме тази свобода да вникваме във важните събития носещи някакво специално послание към нас. 

Нашата цел е да не се отдалечаваме от това, което желаем да постигнем, като по пътя си не се притесняваме от слабостта и силата, а ги насочваме директно към духовното си развитие, защото всеки житейски урок бива изпратен с дадена цел и тя почти винаги е свързана с преструктурирането на енергия и насочването им към по-важните елементи в природата.   

Когато открием своя ''Аз'', той ще стане ключът към вътрешната ни хармония, но преди това трябва да знаем, че той е във всеки от нас и съществува още преди ние самите да сме били изпратени на земята. Той съществува в растенията, животните и абсолютно всичко, което ни заобикаля, като в будизма му е дадено името – ''Природата на Буда''.

Нашия ''Аз'' няма специална форма, нито пък физически облик, той е вътре в нас и за него не съществува, нито начало на живота, нито пък край, защото състоянието на духа е изцяло безсмъртно. Когато човек успее да получи истинското просветление ще разбере, какъв точно е смисъла на ''Аз-а'', как той ни ръководи към дълбините на нашето съзнание и душа, и е ключът към пълната хармония. Когато човек успее да вникне надълбоко в себе си и открие своя вътрешен ''Аз'' той вече се е издигнал над материалното, земното и плътското, като е открил собствената си природа и се е превърнал в Буда. 

Човек трябва да мисли в дълбочина докато следи всеки въпрос, който му бива изпратен от Вселената за да може да достигне мястото, на което ще се почувства напълно завършен и в хармония с природата. Можем да постигнем всичко без дори да се помръдваме, но истината е, че първо трябва да открием силата в себе си и да разберем как да я използваме правилно за реализирането на своите най-възвишени цели. Вътрешния ''Аз'' всеки човек може да усети със сетивата си, както и въздействието му върху нашата енергия и вяра. Не насочвайте духа си към определено място и мисъл, а го оставете да се разгърне в цялото ви тяло, така ще може да достигне до всяко място, на което иска да го изпрати съзнанието ви!

''Дванадесетте звена на Веригата на Съществуването – невежество, действие, съзнание, име и форма, шестте сетивни органа, контакт, усещане, желание, привързаност, съществуване, раждане, старост и смърт. Като се започне с невежеството, всяко звено е причина за следващото във веригата, така че ако отстраним невежеството - старостта и смъртта няма да се появят. Това също се нарича и Верига на Причината!'' - Рейрошу