Как да излекуваме душата си и да започнем на чисто

  • Сподели:
Как да излекуваме душата си и да започнем на чисто

''Досега най-важните дейности за излекуване на вашите емоционални енергийни граници са разделянето на чувствата и мислите на другите от вашите собствени и след това, разбиването на кода на собствените ви емоции!'' – Синди Дейл

Все по-често се случва да изпитваме негативни противоречиви чувства, които напълно променят погледа ни спрямо реалността и ни правят все по-угрижени, тъжни и нещастни. Под влиянието на забързания начин на живот и всички онези милиони трудни задачи, които трябва да завършим в срок, ние постепенно започваме да губим представа за място, време и емоционална свобода, което от своя страна внася допълнителен стрес в живота ни. И така, колкото по-уморени, отегчени и натоварени с ежедневните си задачи сме, толкова по-лесно губим контрола над живота си и се обгръщаме в едни мрачни негативни мисли, които напълно съсипват възможността ни да бъдем щастливи. След като сме преминали през редица неприятни събития идва и моментът, в който просто трябва да теглим чертата, да заличим страданието и неприятните усещания, за да можем да продължим на чисто и да бъдем щастливи. 

Не винаги е толкова лесна задача да излекуваме душата си, защото в повечето случаи тя е попивала като гъба всички отрови под формата на мисли, случки и спомени от живота ни, след което е набъбнала до неузнаваемост. И точно в този момент вече е дошло времето, в което трябва изстискаме проблемите и да я изчистим, но за да се случи това трябва да оставим всички неприятности зад гърба си. Ще ви разкрием няколко ежедневни ритуала, които ще ви помогнат да излекувате душата си и да се насладите на всеки миг от своя живот.

Изглеждайте добре и ще се почувствате добре

''В борбата за изцеление самочувствието не трябва да се пренебрегва – каза ѝ той. – Образът, който огледалото ви връща, трябва да бъде ваш съюзник, а не ваш враг. ''– Летисия Коломбани

Когато човек иска да промени нещо в своя живот най-лесната стъпка е да обърне внимание на външния си вид, като създаде точно този образ, който би му донесъл частица щастие. Не винаги външния вид е решаващ фактор за пълно щастие, но когато човек иска да започне на чисто първото и основното е да се запита, дали се чувства добре в своята кожа и ако има дребни детайли, които може да щрихова, за да се почувства по-добре, той задължително трябва да го направи. Доброто самочувствие всъщност отваря вратата към позитивните мисли, защото когато човек изглежда добре, той добива силата да се бори с всякакъв вид трудности и проблеми.

Хората около нас имат способността да влияят над емоционалното ни състояние
Често пъти причината да се чувстваме нещастни се дължи на факта, че сме заобиколени от неправилните хора, които по-скоро черпят от нашите енергийни запаси, вместо да ни зареждат и това е причината да страдаме и да искаме да се изолираме от външния свят. Хората около нас са тези, които изпълват деня ни с настроение или пък с тъга, те са тези които определят нашия жизнен баланс и психическа нагласа. 

Починете си и оставете всичко лошо в миналото
Напълно логично е ако искаме да започнем на чисто да се отървем от онзи багаж, който вече не ни е нужен и е напълно излишен. Когато човек си даде малко време, в което да помисли за миналите неприятности и добие смелостта да ги зачеркне от живота си, той ще си даде шанс за ново начало. Всеки човек в даден момент от живота си се нуждае от глътка свеж въздух, която да му напомни отново, че е жив и безценен в този свят. 

Намерете занимание, което ще прогони негативните мисли и болката
Тези два метода за успокоение и по-добър тонус ще ни помогнат да се освободим от онези невидими окови, които са обгърнали душата ни. Когато човек се занимава с неща, които му дават свобода да развива своя потенциал и да се чувства пълноценен, той няма време да мисли за всички онези неща, които по някакъв начин го карат да изпитва болка. Музиката също е начин, чрез който може да дадем полезна харна на своята душа, от която тя със сигурност има нужда. Чрез нея успяваме да се преборим по-лесно с болката и да постигнем едно дълбоко извисяване над проблемите и грижите. Спортът калява, както ума ни, така и душата ни, защото има способността да насочва вниманието ни към основните принципи на достойния и щастлив човек, които са свързани с чест, отговорност и дисциплина. 

Започнете да сбъдвате мечтите си, вместо да чакате някакво чудо

''Изпълняването на една мечта лекува душата много по-успешно, отколкото да я анализирате.'' – Барбара Шер

Всяка една наша сбъдната мечта ни носи онова приятно усещане за реализация и съвършенство, от което така силно се нуждаем и което в действителност ни крепи в най-тежките моменти. Вчера е минало, но днес е денят, в който трябва да прегърнем щастието, като успешно превърнем мечтите си в реалност.

Изхвърлете стреса и се обгърнете с позитивизъм
Първата крачка е да захвърлим тежките моменти, след което да се отдадем на онези мигове, които тепърва ще отключат в нас желанието за живот. Когато променим мислите си вече сме направили основната крачка към новото начало и сме си освободили място за онези вълшебни моменти, които ще стоплят душата ни и ще ни предоставят възможността да събираме много положителни емоции и прекрасни мигове с любимите хора.

''Ако си спомняте светлата страна на живота, раните винаги се лекуват.'' – Уилям Голдман 

Най-добрият лек за душата е свързан с любовта
Любовта е тази изцеляваща сила, която ни помага да се изправяме всеки път, когато съдбата ни е поставила на колене и да грабим онези мили моменти, които сгряват сърцето ни. Независимо към кого ще е адресирана тази обич, ние трябва да я имаме в своя живот, за да можем да излезем от дълбоката яма пълна с нерешени загадки, трудности и болка. Колкото по-силно се вкопчим в любовта, толкова по-цялостни ще се почувстваме, защото именно тя дава смисъл в живота ни. 

''Няма рана, нито скръб, която споменът за любовта, не може да излекува.'' – Пол Галико