Как да разпознаете човек, носещ и предаващ негативна енергия

  • Сподели:
Как да разпознаете човек, носещ и предаващ негативна енергия

Всеки човек поне веднъж в живота си е имал близък контакт с личност, която излъчва странен вид енергия, сякаш е енергиен вампир, хранещ се от нашите жизнени сили. Още от малки ни учат да си измиваме очите, когато сме били в среща с непознат човек за да не съберем уроки. Истината е, че съществуват хора, които наистина пренасят със себе си негативни емоции, с които умело се стараят да заразят и останалите.

Има обаче и такива негативни преносители, които всъщност не осъзнават, че предават своето нещастие, негативни мисли и отчаяние на другите. Негативният човек в действителност е съсредоточен само и единствено върху тъжната страна на живота, върху проблемите, тревогите и бедите, които съпътстват в земния път на повечето хора.

Но при определен тип личности цялата тази болка, гняв и мрачно настроение е попила сякаш на дълбоко в душите им, а мрачността е завладяла целия им живот. Може би се питате, как тези хора влияят на нас и дали могат по някакъв начин да ни подтикнат към негативизъм и мрачни настроения. Именно хората, с които сме заобиколени в ежедневието са тези енергийни обекти, от които черпим както положителни емоции, така и негативни, затова е хубаво да внимаваме, кого допускаме в живота си и как този заряд ще повлияе на бъдещето ни.

За да разпознаете подобен индивид е нужно просто да усетите какви чувства предизвиква във вас - дали се чувствате потиснати и тъжни, дали усещате силна мигрена или пък неясна раздразнителност. Повечето мрачни настроения са пряко свързани с потока енергия, която хората изпращат към нас, това е и причината някои хора да се пръскат със светена вода или пък да правят стар ритуал с гасене на клечки, против уроки.

От древни времена съществуват хора с ''лоши очи'', такива, които пренасят огромно количество злоба и болка в своята душа. Затова най-правилният изход за да можем да запазим ума си бистър, а душата си чиста от емоционалните товари, които би ни препратил този човек, е просто да избягваме пряк контакт с него. 

Всяка енергия има способността да циркулира около нас, но истината е, че при допира до подобен тип хора, ние неволно можем да се заредим с вредна за самите нас енергия, която директно да ни вкара в състояние на отчаяние и депресия. 
Можем да разпознаем циркулирането на негативната енергия по няколко начина, като първият от тях е свързан със себеусещането и какви вътрешни чувства отключва този човек в нас. Вторият начин е пряко свързан с физическите оплаквания, като например ако сме имали дълъг визуален контакт с подобен човек, можем да изпитаме силна пареща болка в очите и слепоочието, както и изстиване на крайниците. Негативните енергия е способна да ни накара за секунди да се почувстваме унили и дори болни. 

Злонамерените личности обикновено трудно изпитват нормалните човешки емоции, като загриженост, състрадание, нежност и отдаденост, те по-скоро са фокусирани изцяло върху тъмната страна от живота и всички тези негативни мисли, които са събирали през годините са ги направили нещастни хора без желание да се привързват, нито пък да изпитват земните усещания, носещи хармония в човешката душа. Тези хора обикновено сами изолират красивите събития от своя живот, като ги подменят с доза негативизъм и оплакване до момента, в който са така напоени от болка, че не успяват да намерят пътя обратно към истинския живот и към любовта.

Още един от начините, по които бихме могли да бъдем сигурни, че срещу нас е застанал човек, носещ негативен енергиен заряд е по начина, по който описва живота си и света около себе си. Ако в неговото описание не присъства нищо положително и красиво, а само оплаквания, болка и черногледство - съвсем скоро същите чувства ще изпитаме и ние, благодарение на неговото енергийно прочистване, чрез препращане на емоционалните тежести, които е насъбрал във времето.

Преносителите на лоша енергия създават усещането на безпокойство и страх в нас, като напълно изтриват чувствата ни за свобода, щастие и възвишеност. Затова е хубаво много да се пазим и никога да не допускаме подобен тип хора да нахлуват в нашето лично пространство и да променят положителната ни нагласа, спрямо живота, както и най–божествените емоционални усещания, като мир, хармония и любов, на които всъщност се крепи целия свят и без които хората не биха оцелели.