Вибрациите на негативната енергия, от които трябва да се изчистим

  • Сподели:
Вибрациите на негативната енергия, от които трябва да се изчистим

Всеки човешки страх, болка и страдание се запечатва не само върху нашето съзнание, но и върху физическите обекти около нас. Вещите притежават способността да попиват вибрациите на нещастието, след което тази енергия остава почти завинаги запечатана в този предмет. Много древни народи вярват в пречистването на енергийния поток на вещите разположени на мястото, което човек обитава.

Така например някои племена изпълняват различни видове ритуали – палят огън, за да може димът да прогони тъмните сили, вдигат шум с помощта на ритуални викове и удрянето на предмети, като така неутрализират негативните енергийни частици и те се изпаряват във въздуха, както и пръскат със специална свещена вода смесена с билки, мястото, което обитават за да могат тъмните отпечатъци на времето да изчезнат. 

С времето човек започва да натрупва всякакъв тип вещи на мястото, което обитава, а те като магнит попиват всяка негова отрицателна мисъл и страдание!
И колкото и да се старае да намери щастието, точно тези физически обекти започват да го дърпат все по-назад и надолу към негативността и отчаянието. Отрицателните енергийни вълни се предават не само от човек на човек, но и от човек на вещ!

И така, с колкото повече предмети сме заобиколени, толкова по-вероятно е да започнем да изпитваме противоречиви чувства в себе си като – силна тревожност, безпокойство, панически страх и някакво странно усещане, така сякаш някой ни е стъпил на гърдите и се задушаваме. Част от тези отрицателни вълни биха могли да се дължат на присъствието на дух обитател, който приживе е бил свързан по някакъв начин с това помещение, стая или дори с целия дом.

Тъй като този човек не е успял да намери пътя към вечния покой и е останал на земята, докато не свърши последната си земна мисия да намери вътрешен мир и да се пренесе в небесата. Казват, че енергията от починал човек е способна да зарежда различни видове вещи, като например картини, мебели и почти всякакъв вид предмети. Живият човек също без да го осъзнава и дори без да се докосва до дадена вещ може да ѝ предаде своите отрицателни чувства и настроения, след което тази вещ да попие дадената информация.

Съществуват всякакви техники, чрез които можем да прочистим дома си от негативната енергийна вълна и отпечатъците на времето, но истината е, че първо трябва да намерим начин, чрез който да заредим своето тяло с положителна енергия, след което да предадем този заряд и на мястото, което обитаваме.
Всяка човешка мисъл носи закодиран код, който съхранява някакъв вид енергия и така, колкото по-голям е притокът на позитивни мисли, толкова по-голям обем положителна енергия влиза в човешкото тяло! 

Водата също действа като буфер изолиращ отрицателните вълни от тялото ни и даващ място единствено на светлите потоци от емоции да намерят място в душата ни.
Негативните вибрации са около нас и въпреки че ние не можем да ги докоснем и забележим с просто око, единственият начин, по който бихме могли да разберем за тях е свързан с нашето себеусещане и емоционалната свобода. Например, ако често се чувстваме емоционално изтощени, разтревожени без видима причина и изпитващи постоянен страх, това означава, че просто трябва да намерим някакъв начин, чрез който да се прочистим от зловредното влияние на тази отрицателна енергия, която циркулира около нас.

Можем да се отдадем на медитация, след което да се погрижим и за вещите в своя дом, като запалим пречистващи пръчки с тамян. Тамяновите пръчки се използват от векове за пречистване на ума и изграждането на вътрешен баланс. 
Казват, че отрицателният енергиен поток може да изчезне от звука на определена музика както и от много силен шум като например от чинели. Още от древни времена хората са прогонвали злите духове и лошата енергия с помощта на силни шумове и викове като са вярвали, че по този начин ще прогонят злите сили и племето ще се зареди с положителна енергия. 

Един от най-добрите начини, чрез които бихме могли да канализираме своята енергия и да се пречистим, е сред природата под преките слънчеви лъчи, тъй като те притежават способността да заличават всякакъв тип негативна енергийна информация, като я подменят с прилив на положителни мисли и чувства. 
Енергийният баланс в природата притежава способността да подменя отрицателните мисли, като ги пренасочва на друга честота, която е много по-благоприятна за човешкото съзнание!