Техники за изчистване на лошата енергия и възстановяване на жизнените сили 

  • Сподели:
Техники за изчистване на лошата енергия и възстановяване на жизнените сили 

Има няколко начина, чрез които бихме могли да се докоснем до енергийните източници, както и да получим прилив на сили и да се радваме на добро здраве. Някои от методите са свързани с директното докосване до природата и черпене на мощни жизнени сили от нея, други пък ни помагат да се докоснем до Вселената и чрез силата на подсъзнанието да подобрим мисловния процес и емоционалните вълнения. 

Слънцето – източник на жизнена енергия

За балансиран и чист ум най-добрият лек е слънцето. Този мощен източник на енергия ни помага да заредим своето духовно тяло и да черпим положителна енергия. Много култури използват тази зареждаща техника за възобновяване на енергийните сили и пречистване на организма. Всъщност не физическото, а енергийното човешко тяло ръководи всички жизнени функции в човешкия организъм, именно поради тази причина човек трябва да се грижи и за своето духовно състояние и жизнен баланс.

Енергийното ни тяло ни насочва към физическо действие и точно то дава всички команди на нашето физическо тяло. Но когато не сме успели да го заредим и в него преобладава предимно негативна енергия, безжизненост и духовна тежест, тогава постепенно то започва да изгубва своите функции и следователно физическото тяло се разболява от този факт, след което енергийното тяло просто изчезва в пространството, а физическото се слива със земята.

Слънцето е основният източник на енергия, който стимулира много физиологически процеси в човешкото тяло, като например зарежда ни с витамин Д, възобновява жизнените ни сили и действа балансиращо на цялото ни тяло, като може да предотврати и болести, като например диабет или пък рак. За да използваме неговите сили трябва да се отпуснем сред природата, да седнем в удобна поза за медитация. Най-подходящата поза е с кръстосани крака поставени върху срещуположното бедро, изправени рамене, гръб и глава. Ръцете ни трябва да бъдат разпънати върху бедрото и задължително с отворени длани, така ще помогнем на новата жизнена енергия да навлезе в тялото ни.

Медитация

Медитацията е свързана с успокоения на човешкия ум и контрол над емоциите. Тя ни помага да се докоснем до едно по-дълбокото енергийно ниво, чрез което да контролираме притока на енергия. С нейна помощ можем да се пренесем на едно значително по-спокойно място, където да разгърнем и най-скритите кътчета от своя умствен потенциал. За да възобновим и балансираме енергийния приток в тялото си, трябва мисловно да се насочим към пречистване на негативната енергия, чрез вяра, молитва и визуализация на енергийния обмен. Като за начало можем да отпуснем своето тяло и да затворим очи, след което да благодарим на Вселената за всички духовни и земни притежания и да се насочим към процес на възстановяване на жизнената енергия.

За целта трябва да визуализираме потока от мощна жизнена енергия, която до този момент е нахлула в нашето тяло, след което да почувстваме тази енергия, като например дали ни зарежда с положителни мисли или по-скоро изпива жизнените ни сили. Когато сме натрупали предимно отрицателни емоции в себе си, трябва да се постараем да ги изведем от своето тяло отново чрез визуализацията. След което да си представим как тази лоша енергия се издига на високо и изчезва.

Следващата стъпка е да внесем баланс, като се заредим с положителни мисли, които бързо могат да променят енергията ни и да ни накарат да се почувстваме отново щастливи и готови да се радваме на живота си. В нашата визуализация за зареждане, трябва да присъства хармонично място, светлинен източник, който всъщност е притока на енергия и балансирано дишане, което ще ни помогне да извлечем от своето тяло всички натрупани до този момент негативни сили. 

Заземяване 

Един от най-разпространените методи е именно заземяването, което ни помага отново да възстановим контакта със земята. Когато ходим боси, освен че освобождаваме негативните вълни от своето тяло, но и успяваме да се заредим с нова чиста енергия, защото допирът до природата въздейства както на нашия ум, така и на тялото ни. Важно обаче е, за тази практика винаги да избираме подходящи места, като например брега на морето, гладки каменни повърхности и мека свежа трева. Колкото повече часове прекарваме боси, толкова по-бързо нашето здравословно състояние ще се подобри, като за начало заземяването ни помага да изправим своите стъпала и да им възвърнем обичайната форма. То има ползи и за целия човешки организъм. Заземяването ни помага да балансираме своята вътрешна енергия, както и да се отървем от нервното напрежение.