Няколко лесни начина да се изчистим от лошата карма

  • Сподели:
Няколко лесни начина да се изчистим от лошата карма

Случват ли ви се все по-често неприятни неща, които ви карат да се чувствате потиснати, като вие нямате никаква представа защо трябва да изживявате тази редица от лоши изпитания, които ви изпраща съдбата? Често нашите действия, решения и мисли ни насочват към непреодолими трудности, имащи за цел да ни дадат своите висши уроци и да ни подскажат, че над нас виси някаква не изтрита лоша карма, която определя събитията в живота ни. Огромен процент от трудните изпитания и лошите моменти в живота ни се дължат именно на тази карма, за която не знаем и не разбираме откъде точно се е взела. Сега ще можем да отговорим на всичките въпроси, които ви мъчат и не ви позволяват да си отдъхнете за миг и да предизвикате хубавите моменти в живота си. 

Как действа кармата
Кармата всъщност е дума, чието пряко значение е ''действие'' и служи за изчистване на стари неплатени сметки в повечето случаи идващи от предишни животи. Кармата също може да се определи и като ''наказателна сила'' на висши нива, имаща за цел да ни покаже, че в този свят безплатен обяд няма, както и че всяка наша дума или действие могат да рефлектират много бързо върху нас. За всяко нещо в живота ни си има точно определено време и момент, в който ще осъзнаем, че изпитанията, които ни изпраща Вселената са част от стара неуредена сметка, която сега се налага да заплатим. Кармата действа на простия принцип или идва да си вземе това, което ѝ се полага сега, или пък изчаква и се появява при следващото прераждане на човек. Така кармата може и да се забави, но никога няма да забрави стореното от нас в минали животи. Тя ще дойде в най-неподходящия момент и ще си вземе това, което ѝ се полага с лихвите. 

Как да разберем, че имаме лоша карма
Може би напоследък ви се налага да преминавате през редица неприятни моменти, които ви карат да се чувствате неспокойни, а може би тези злополуки са свързани с някакви заболявания, тежки загуби или пък поредица от лоши събития. Така дори когато за миг си помисляте, че и на вашата улица е изгряло слънце - отново се случва нещо ужасно, което ви връща в изходна позиция и ви кара да се чувствате още по-обезкуражени и немощни. Човек може да изчисти лошата си карма и да продължи напред напълно променен и щастлив от своите земни преживявания, стига да успее да прегърне положителната промяна и да се научи да раздава това, което иска да получи в замяна, в противен случай няма сила на света, която ще може да спре гнева на Вселената, изпратен под формата на ''карма'' към него. Кармата може да стовари безброй много изпитания в живота ни и това ще е вследствие на нашето вредно и токсично поведение в предишните ни животи и не само към хората, но и към всички живи същества, към които сме подходили с омраза и сме им причинили злини.

Изчистване на лошата карма
Когато успеем да изчистим кармата си, мигновено ще усетим силната енергия, която нахлува в тялото ни и носи едно прекрасно усещане за топлина, радост и удовлетвореност от живота. Ако искаме да изчистим своята карма на първо място, трябва да забравим за лошите думи, мисли и дела, и да насочим усилията си към една единствена цел и тя е да раздаваме положителност, хармония и щастие към другите. Само по този начин ще накараме кармата да ни отвърне със същото и ще можем да заличим старите си дела. Затова ако искате бързо да излезете от този омагьосан кръг, в който не виждате и лъч светлина, трябва да поемете в друга посока, в тази която ви гарантира, че Вселената и съдбата ще бъдат доволни от вас и действията ви.
Кармата е енергия облечена от нашите мисли, думи и действия отпратени към другите живи същества и е неизменна част от живота ни, но само от нашите решения зависи дали тя ще бъде насочена с положителните вълни към нас или ще внесе безброй много нещастия в живота ни!

На второ място, трябва да се научим да бъдем благодарни, най-вече към дадения ни живот, към въздуха, който вдишваме, към хората, които ни обичат, към всяко живо създание без значение, дали е растение или животно, към всеки вълшебен миг от живота ни. Когато можем да благодарим за всички хубави моменти в своя живот ние ще предизвикваме положителната енергия към себе си изпратена под формата на добра карма или пък на изненадващи красиви послания идващи директно от Вселената.

На трето място и най-важното правило е, да се изчистим от лошите помисли, от тези думи, които сме запечатали в съзнанието си и които ни тежат да продължим напред. Ако искаме да бъдем щастливи и напълно пречистени от лошата си карма, трябва да спрем да трупаме в себе си ненавист, злоба и желания за отмъщение към другите, защото само когато успеем да излъчваме радост и да раздаваме топлина, ще можем да извисим душата си над нещастията и ще получим изцеление за предишните си грешки.