Силата на мисълта ни помага да контролираме всяко събитие в живота си

  • Сподели:
Силата на мисълта ни помага да контролираме всяко събитие в живота си

''Всяка мисъл, която минава през съзнанието ни, създава бъдещето ни. Всеки от нас сътворява своите преживявания, чрез мислите и чувствата си. Ние създаваме ситуациите, а след това се отказваме от силата си, като обвиняваме друг за разочарованията си. Нито един човек, никое място и никакъв предмет нямат власт над нас, тъй като сме единствените мислещи със своя ум. Ние сътворяваме преживяванията си, действителността около нас и всички участници в нея!'' – Луиз Хей

Нашият житейски път е съвкупност от радости и изпитания, изпратени ни с идеята да калят нашата воля и да изпитат духовността ни. Казват, че най-печелившият път към успеха се крие в способността на човек да контролира своите емоции, като изкарва на преден план единствено положителните си настроения, независимо от това, какво се налага да преживява в живота си. Обикновено най-силната ни борба е със самите нас и мислите ни, които много често просто се реят без посока и цел. Нашите мисли притежават онази свръх висша сила да променят бъдещето ни, особено когато са подсилени от хармония и вяра. Тогава нашата съдба е в ръцете ни и можем да преместваме онези фигури от игралната дъска, които не смятаме, че са ни нужни.

Замислете се колко пъти ви се е случвало да предизвикате определени събития в своя живот, само, чрез мислите си и вярата, че можете да промените из основи бъдещето си. А сега се замислете, колко пъти вашите най-големи страхове са се превръщали в реалност, отново чрез помощта на мисълта ви. 
В действителност човешката мисъл е подсилена с огромен приток на енергия, която Вселената от своя страна запечатва и именно това е причината част от събитията в живота ни рязко да поемат в различна посока, подбутнати от този енергиен план, който вече сме изпратили към Вселената.

Всеки човек може да промени живота си и да го подреди по най-съвършения начин, стига да се довери на вътрешното си усещане и да зареди мисълта си с позитивизъм, тогава различните енергии започват да циркулират около нас, като само тези, които сме повикали мисловно, успяват да навлязат в тялото ни. 
Човешката същност се определя, именно от потока на мислене, както и заряда, който излъчва всеки от нас, като например може би сте забелязали, как съдбата ви среща с хора, които отключват по някакъв начин във вас тъга и размишления, породени от техните собствени мисловни образи, които до такава степен са обладали човека отсреща, че са успели да ви предадат неговите собствените усещания. 
Човек рано или късно предизвиква в живота си както това, което силно иска да му се случи, така и това, от което още по-силно се страхува, отново пак благодарение на своите мисли.

Колкото по-положителни и спокойни сме, толкова повече красиви събития предизвикваме в живота си, но когато не можем да контролираме изцяло своите мисли, ние директно успяваме да привлечем онези хора, които нямат място в живота ни, както и безброй много ситуации изпитващи волята ни.
Човешката мисъл притежава способността да променя живота ни, като ни отклонява от дадена цел, понякога това се случва за наше добро, друг път е в наш ущърб, но независимо от случващото се около нас, ние трябва да осъзнаем колко важно е да можем да контролираме всичко онова, което влиза в главата ни и излиза през устата ни, за да можем да съхраним себе си и да обичаме живота си. 

''Помнете: Вие сте единственият човек, който мисли с вашия ум! Вие сте властта и силата във вашия свят! Получавате онова, което изберете да мислете!'' – Луиз Хей