Заредете се с енергия и създайте защитна мисловна стена

  • Сподели:
Заредете се с енергия и създайте защитна мисловна стена

Докато бързаме да отметнем всички ежедневни задачи общувайки с хора, които по някакъв начин отнемат част от силите ни, вместо да ни зареждат с положителни емоции, обикновено ни предават своите негативни емоции.  

За да можем да устоим на ежедневния стрес, напрежение и всички онези хора, които ни заразяват със своите мрачни мисли и негативизъм, е нужно да създадем една бариера или по-точно защитна стена, която да ни предпазва от вредното влияние на тези тъмни вибрации, които създават в нас усещане за нестабилност, безпокойство и тъга. 

Всяка красива мисъл преминаваща през нашето съзнание в действителност носи нов заряд от енергия и поражда в нас усещането за вълнение, радост и свобода. Затова трябва да се опитаме да създадем точно такава среда около себе си, ако искаме да съхраним своето емоционално и духовно здраве!

Създайте мисловна защитна стена
Обикновено животът не е устроен да ни среща само с радости и вълшебства, но ние имаме избора как да преминем през трудностите, дали да се вкопчим в тях или просто да ги пуснем бързо да отминат през нас без да оставят своя духовен отпечатък. Има безброй много хора, които са се научили да изсмукват огромна част от нашата енергия, като го правят с идеята да заредят своите сили, но за сметка на емоционалното и духовното ни здраве.

И така, освен че ни обременяват, те ни карат да се чувстваме напълно изхабени и неспособни да се порадваме на живота. Колкото по-бързо се отървем от подобни вечно недоволни паразити, които черпят силите ни, толкова по-бързо ще усетим вътрешно удовлетворение и пълна хармония! 
За да си създадем защитна стена срещу такъв тип същества, трябва да се научим да ги игнорираме, като се постараем да не се настройваме никога на тяхната честота.

Като например сутрин отивате в офиса и там ви очаква ваш колега, който ви затрупва с куп негативни събития станали част от живота му. Вместо да стоите, като търпелив слушател и да попивате лошото им настроение, недоволството и купищата семейни проблеми на тези хора, просто си тръгнете на време, докато не са успели да отнемат енергията ви.
Защитната стена в действителност е подсъзнателна мисловна бариера, която ни помага да се изключим емоционално в моментите, в които други хора се опитват да ни използват за кошче за своите душевни несгоди.

Интересното при тези хора е, че когато изхвърлят натрупаната негативна енергия те вече се чувстват емоционално заредени и поемат в своята посока, докато през това време вие вече сте я попили и тя започва постепенно да влияе на настроението и на психиката ви. За да не изпиват повече енергията ви създайте една стопираща мисловна стена, с която да спирате всички негативни мисли, преди те да са се загнездили в съзнанието ви! 

Как да се заредите с положителна енергия
Има няколко начина, които ще ви помогнат да се заредите със сила и един от тях е да се обградите с предмети излъчващи позитивна енергия. Това могат да бъдат картини, икони или някаква специална вещ, която ви кара да се чувствате хармонични, спокойни и духовно заредени. 
Негативната енергия, която ежедневно натрупваме притежава способността да отключва отрицателни събития в живота ни. Затова е важно да изградим тази защитна стена, която да не допуска мрачните послания да се загнездят в главата ни.

Има и друг начин, чрез който можете да се заредите с положителна енергия, когато намерите творчески занимания, които да я пречистят и да ви накарат да усетите духовна свобода. Тези начини биха могли да са свързани с рисуване, създаване на нещо ново или пък слушането на приятни мелодии, които ви изпълват с настроение. 

Колкото по-мрачни и негативни сте, толкова повече красиви спомени ще изгубите
Щадете психиката си и не се подавайте на външни влияния, за тази цел сами се опитайте да създадете положителна среда около себе си, в която да се вкопчите тогава, когато някой се опита да отнеме част от енергията ви. Направете си енергиен амулет, който предварително можете да заредите с положителни послания, така ще можете да се предпазите от вредните отрицателни вибрации, които постоянно циркулират около нас и не ни дават възможността да се почувстваме стабилни, уравновесени и емоционално удовлетворени от начина си на живот.

Когато човек веднъж вземе решението да бъде щастлив, няма сила в света, която би могла да пречупи човешката воля, дух и вяра в доброто! Затова мислете позитивно и поканете щастието в дома си, защото това е най-сигурният начин да отблъснете всеки емоционален вампир, който иска да отнеме силите и енергията ви!