Зодиите, които обичат да влизат в ролята на жертва

  • Сподели:
Зодиите, които обичат да влизат в ролята на жертва

Тези зодии са избрали най-простата тактика да си проправят път напред, а именно чрез манипулацията, както и доза състрадание, позволяващи им да контролират другите хора. Тези зодии не само, че никога не признават вината си, но обикновено предпочитат да прехвърлят грешките си на околните. Това са зодиакалните знаци, които са превзели образа на малко и хленчещо дете, което постоянно мрънка и недоволства, а именно това е и причината всеки път, когато някой се опита да им обясни, че тяхното поведение е неприемливо, тези знаци да изпадат в бурен рев, защото не искат и не могат да чуят истината за себе си. 

Разберете кои са вечно мрънкащите зодии, които предпочитат да влязат в ролята на жертва, вместо да поемат отговорност за собствените си действия.

Дева
Дева и чувство за вина? Това са просто две несъвместими понятия, които редовно се сблъскват, за да ни покажат колко всъщност арогантен и безочлив може да бъде този земен знак. Девата е знак, който предпочита да прехвърли вината си на някой друг, за да не носи отговорност за действията си и за да може да се вихри свободна. При нея се наблюдават три основни негативни качества и те са, че този знак не обича да чува критики, лесно се обижда и третия недостатък е, че никога не поема отговорност, както за своите думи, така и за действията си. На пръв поглед скромна, невинна и мила, Девата лесно може да заблуди всеки, но не и този, който е имал честта да я опознае качествено. Този земен знак може да изсипе безброй много обиди към другите, но когато дойде време за реванш, Девата се скрива под беззащитното лице на наранено дете. Хората, които имат по-дълбок поглед над този знак, ще ви разкрият, именно тези нейни странни черти, които я превръщат в един от най-манипулативните, критични, разглезени и досадни знаци в Зодиака.

Рак
Родени песимисти винаги очакващи най лошото в живота, Раците са знак, който обича да критикува другите, но когато дойде моментът да застанат в изходна позиция, обикновено предпочитат да влязат в ролята на жертва. Ракът е песимистичен и арогантен човек, който предпочита да приеме образа на жертва, за да се предпази от предателства. Почти винаги този знак е настроен за най-лошото и това е причината Ракът да бъде толкова двуличен, подозрителен и критичен към другите. Всъщност Ракът много добре е овладял тази специална роля, в която когато нещо не му изнася, облича образа на страдалец, но когато нещата се движат в негова полза, той с радост демонстрира своето превъзходство, като и в двата случая рядко склонява глава и поема вина за действията си. 

Скорпион
На трето място застава така обиграния и тайнствен Скорпион, който като истински хамелеон може да променя образа си безброй много пъти и да се наглася, според ситуацията. Този знак влиза в ролята на жертва обикновено, когато не може да намери правилните аргументи за своите действия и когато се чувства провален, тогава Скорпионът всячески се стреми да покаже на другите в каква безизходица се намира и колко му е трудно да се справи. Целият този театър този знак върти с една единствена цел и тя е другите хора да го съжалят, вместо да го нападат. Този знак е програмиран да постига целите си и именно това е причината да навлиза във всякакви образи и да контролира емоциите на останалите хора. Всъщност този знак е многопластов, като на моменти Скорпионът може да облече одеждите на страдалец, в други на хищник и в трети на злодей, а всичко това зависи единствено от целта, която се е загнездила дълбоко в съзнанието му. 

Виж още