Божествените дарове на природата – лековити билки част 4

  • Сподели:
Божествените дарове на природата – лековити билки част 4

Още от древността хората са открили лечебните свойства на билките и са ги използвали да облекчават човешката болка. Билките са разделени на три основни групи като първата се състои от безполезни билки, втората е от вредни билки за човешкия организъм и третата съдържа лечебни билки. Народната медицина е успяла да помогне на безброй много хора, а лечебната сила на растенията е научно доказателството за мощната енергия на заобикалящата ни природата. Сега ще разгледаме тези билки, които притежават силата да действат на човешкия организъм, като лекуват нашето тяло и заличават болестите. 
Билколечението може да се прилага както за профилактика, така и за отстраняване на различни видове здравословни проблеми.

Разберете какви са лечебните свойства на различните видове билки в природата.

Босилек
Босилекът е растение с произход Африка и Азия. Тази билка може да се използва при липса на апетит, проблеми с червата, колики, спазми, както и при възпаление на устната кухина и венците. Босилекът е полезен, още при лечение на бронхит, трудно зарастващи отворени рани и инфекции. Можем да си направим отвара, като изсушим първо тази лечебна билка, след което смесваме 2 с л от нея в 700 мл вряла вода и я запарим за един час. После я съхраняваме в хладилник и я разпределяме за три приема през деня. 

Боб
Обикновения боб може да се намери навсякъде в България. Бобът е със съдържание на холин, тирозин, аспарагин  и левцин. Това растение е особено полезно при диабет, различни видове обриви, екземи и при проблеми с бъбреците. За да можем да си направим домашна отвара от него, трябва да използваме около 50 грама шушулки, които запарваме в 2 литра топла вода, след което охлаждаме и започваме да приемаме тази отвора по 1 чаша на ден.

Пащърнак
Тази билка е изключително полезна при сърдечни проблеми, тъй като притежава способността да разширява кръвоносните съдове и значително подобрява притока на кислород. Пащърнакът може да бъде използван при проблеми с лошия холестерол, както и за нормализиране на кръвното налягане.