Дива ябълка – природното средство за детоксикация и създаване на имунитет

  • Сподели:
Дива ябълка – природното средство за детоксикация и създаване на имунитет

Когато тялото ни не успява да се справи с вредните токсини на помощ идват плодовете, които са най-съвършеното природно средство за прочистване на организма и създаване на естествен имунитет. Най-добрият начин, чрез който можем да коригираме теглото си и да си създадем сигурна защита е, да поемаме възможно повече витамини, а дивата ябълка е един от най-добрите източници за това. 

По света се срещат около 50 вида дива ябълка, като в България може да се открие само един единствен вид от нея. Дръвчето на дивата ябълка може да достигне височина между 10 и 15 метра. Обикновено тя цъфти през определени месеци, като април и май, а плодовете узряват през септември. От едно плодово дръвче с ябълки могат да се наберат до сто килограма в зависимост от това колко е плодородна годината. 

Дивата ябълка е богата на полезни вещества и особено на витамин С, като в сравнение с обикновената ябълка – дивата съдържа значително по-малко захари. Този вкусен и вълшебен плод е уникално природно средство за лечение и детоксикация, благодарение на голямото съдържание на пектин. Всъщност в дивата ябълка има най-голямо количество на пектин в сравнение с останалите плодове. Пектинът е най-богатият източник на фибри, особено ябълковия, което е и основната причина да сваляме бързо ненужните килограми и да се радваме на отлично физическо и психическо здраве. 

Учените са установили, че в семената на дивата ябълка има огромно съдържание на витамин С, мазнини, нишесте и белтъци, което е причината този уникален плод да бъде изключително полезен за човешкия организъм. Дивата ябълка се препоръчва при лечение на психическа и физическа умора, намаляване на теглото, тонизиране, прочистване и създаване на силен имунитет.

Дивата ябълка е прекрасен начин да прочистим тялото си от вредните токсини и затова се препоръчва при много диети. Тя е полезна за консумация, както при възрастни хора, така и при деца, като създава естествен имунитет, който ни помага да съхраним добрата си форма и здраве.

Дивата ябълка е полезна още при проблеми с бъбреците, анемия, железен дефицит, при диабет, за понижаване на висока температура, при проблеми с перисталтиката на червата, за прочистване на черния дроб и за подобряване на чревната флора. Тя е полезна както за нервната, така и за костната ни система, благодарение на своето солево съдържание. От дивата ябълка се извлича специален екстракт, който се използва за повишаване на имунитета, включително и за общата жизненост, енергия и концентрация.

Тази ябълка има леко кисел вкус, но е най-съвършеният източник на полезни съставки и може да бъде използвана за направата на сладка, компоти, сокове, конфитюри, може да бъде настъргана, изсушена или пък да бъде консумирана сурова, като по този начин ще запази всичките си лечебни свойства и ще ни помогне да съхраним здравето си.