Джейн Фонда се радва на добри новини - ракът ѝ е в ремисия

  • Сподели:
Джейн Фонда се радва на добри новини - ракът ѝ е в ремисия

"Чувствам се благословена'', 84-годишната актриса и активист сподели новината в публикация в блога си.

Фонда, чийто рожден ден е на 21 декември, написа в блога си и в Instagram, че току-що е получила "най-добрия подарък за рождения си ден!"

"Миналата седмица моят онколог ми каза, че ракът ми е в ремисия и мога да прекратя химиотерапията. Чувствам се толкова благословена, толкова щастлива. Благодаря на всички, които се молеха за мен и ми изпращаха положителни мисли. Убедена съм, че това е изиграло роля за добрите новини."

Тя допълни, че е "особено щастлива", защото докато първите четири химиотерапии са били "доста леки" и е имала само няколко дни на умора, "последният химиотерапевтичен сеанс беше тежък и продължи две седмици, което затрудняваше постигането на много неща".

През септември звездата от "Грейс и Франки" разкри, че е диагностицирана с неходжкинов лимфом и е започнала лечение с химиотерапия.
Неходжкиновият лимфом е вид рак, който започва в лимфната система, "която е част от имунната система на организма, бореща се с микробите", според клиниката "Майо", където "белите кръвни клетки, наречени лимфоцити, растат необичайно и могат да образуват тумори по цялото тяло".

Междувременно Фонда продължава в публикацията си, че след като ефектът от химиотерапията е отшумял, тя е отишла във Вашингтон за първия си митинг на живо, в присъствието на пожарникарски петъци.

"Благодаря на Бог за това, защото седмицата беше много натоварена. Освен митинга, лобирах и говорих два пъти в Демократичния алианс - всичко това с цел да спра страничната сделка на сенатор Джо Манчин, която активистите за климата наричат "Мръсната сделка". Тази сделка, наречена "реформа на разрешителните", има за цел да ускори проектите за изкопаеми горива, нанася големи вреди на основните екологични защити и ограничава възможността на обществеността да участва, като по същество хвърля под гумите на автобуса маргинализираните общности, които са непропорционално обременени от замърсяването с изкопаеми горива."

Фонда също така насърчи хората и гласоподавателите да "се обадят или да пишат на своя сенатор с искане да се противопоставят на тази мръсна сделка".

"Благодаря, че го направихте, и благодаря, че изпратихте добри пожелания по моя път. Пожелавам на всички радостен и здравословен празник", завършва тя.

В публикацията си в Instagram от 2 септември, в която споделя диагнозата си, Фонда пише, че ракът е учител и че обръща внимание на уроците, които той й дава.

"Едно от нещата, които вече ми показа, е значението на общността. Да развиваме и задълбочаваме своята общност, за да не сме сами. А ракът, заедно с възрастта ми - почти 85 години - определено учи на важността на адаптирането към новите реалности.''

Иконата на киното имаше рак на гърдата през 2010 г. Лекарите са успели да отстранят тумора, преди да се разпространи. През 2018 г. тя отстрани и раково образувание от долната си устна.

"Когато станеш на моята възраст, по-добре да си наясно с времето, което е зад теб, за разлика от това, което е пред теб. Това е реалистично. Не се страхувам да си отида. Готова съм. Имах страхотен живот. Не че искам да си отида, но съм наясно, че това ще се случи по-скоро рано, отколкото късно."

Тъй като ракът ѝ е в ремисия, Фонда ще посрещне много роднини и приятели, които да отпразнуват добрите новини и 85-ия ѝ рожден ден.

''Дъщеря ми и внуците ми ще дойдат от Върмонт, а синът ми със съпругата си и детето си живеят в Лос Анджелис и няколко приятели ще дойдат", каза тя пред ET за това как ще отпразнува важния си рожден ден. "Просто ще прекараме времето си на спокойствие."