Храните за дълголетие, които трябва да консумираме

  • Сподели:
Храните за дълголетие, които трябва да консумираме

Говорим за храните за по-добър живот, които заслужават място в ежедневието ни.

Терминът "дълголетие" е в центъра на вниманието, тъй като цяла индустрия се върти около това как да живеем по-дълго и по-добре или да предотвратим стареенето. Това е във фокуса на бестселъра "Защо стареем и защо това не се налага" на професора от Харвардското медицинско училище Дейвид А. Синклер.

Хората от регионите с най-дълъг живот в света ни учат как здравословният начин на живот без тютюнопушене и алкохол, редовните физически упражнения, качественият сън и балансираното хранене водят до по-добър живот. Освен това растителната диета може да предотврати стареенето и да ни осигури качествен живот. Диетологът Карън Къмингс-Палмър, експерт по неостаряваща красота и управление на теглото, предлага шестте храни за дълголетие, които трябва да включим в ежедневието си.

Плодове
Плодовете, особено боровинките, оглавяват списъка на храните за дълголетие според експерта. "Богати на витамини А, С, К и минерали, те насърчават здравата кожа, силните кости и добрата сърдечна дейност. Имат естествено сладък вкус, въпреки че са с ниско съдържание на захар. Препоръчват се за ежедневна консумация.

Листни зеленчуци
Зелените листни зеленчуци, като спанак и кейл, са отличен източник на лутеин и зеаксантин - антиоксиданти, които играят ключова роля в естествената защита от ултравиолетовите лъчи. "Съветвам клиентите си да запълват чинията си с 50% зелени зеленчуци."

Ядки
Бадемите, орехите, кашуто, фъстъците, бразилските орехи, тиквените и слънчогледовите семки съдържат омега 3, фибри, магнезий, цинк, които придават блясък на здравата кожа и добра мозъчна функция. Наслаждавайте се на тях в чист вид или ги добавяйте към салати и супи с малко зехтин.

Гъби
Гъбите са богати на антиоксиданти, които подпомагат обновяването на клетките и когнитивните функции и подпомагат работата на черния дроб. Те също така абсорбират витамин D. Можете да ги ядете три до четири пъти седмично. Витамин D: пет признака, че може да имате недостиг

Матча
Матча е богата на антиоксиданти и флавоноиди, които предотвратяват увреждането на клетките. Тя укрепва имунната система и предотвратява признаците на стареене. Можете да пиете по една до две чаши на ден. Какви са ползите от зелената магия Матча

Куркума
Куркумата съдържа куркумин - мощно противовъзпалително средство и антиоксидант, който предпазва клетките и дихателната система. Доказани ползи за здравето от употребата на куркума и куркумин

Виж още