Лечебни масажи, които ще ни помогнат при различни оплаквания

  • Сподели:
Лечебни масажи, които ще ни помогнат при различни оплаквания

За да бъдат облекчени човешките страдания, които са наши неразделни спътници, можем да използваме лечебната сила на масажите. Защото в света не съществува такава болка, за която вече да не е измислен някакъв лек. Всяко страдание и оплакване може да бъде облекчено, чрез помощта на енергийните масажи, които ще изпратят закодирана жизнена сила към болния и ще укрепят физическото и духовното му тяло.

Всъщност масажите са средство за облекчаване на почти всякакъв тип болка, както и чрез тях се предава жизнена енергийна сила, която укрепва нервната система при човек и му помага по-лесно да се пребори с болестта.

Силна мигрена
Едни от най-честите оплаквания в днешно време са свързани с редовното главоболие и силната мигрена, повлияни от стресовия работен ден и постоянните прелитания между безброй всекидневни задачи. Ако страдате от силна мигрена просто се настанете удобно, след което сложете лявата си ръка върху слънчевия сплит. Слънчевия сплит е изключително важен нервен център в човешкото тяло, който се намира в коремната кухина в началото на чревната артерия.

В него са свързани далакът, черният дроб, дихателната и нервната система, гърбът, тънките черва и жлъчката. Дясната ръка поставете в областта на тила. Останете в тази поза без да размествате ръцете си около 8 минути. След което започнете масаж на главата, като с пръстите си докосвате областта на черепа. Масажът трябва да започнете от предната част на главата, като впоследствие достигне задната част до врата. Усетете как напрежението намалява, а масажът отстранява напълно болезнените нервни окончания в областта на главата.  

Настинки и грипни симптоми
Когато имате оплаквания като главоболие, течащ нос, температура, болки в гърлото и се чувствате изключително отпаднали и уморени, използвайте следния масаж. Поставете едната си ръка върху слънчевия сплит, а другата в областта на лицето или по-точно в средната точка между двете вежди. Останете в тази поза около 8 минути, като през това време трябва да си поемете дълбоко въздух и бавно да издишвате, като успокоите напълно пулса си. 

При стрес и умора
Поради чести душевни противоречия и изблици на изгарящи емоции, човек започва да се чувства особено стресиран и душевно изцеден. Този масаж ще ви помогне по-лесно да се справите със стреса и нервното напрежение, като напълно ги изхвърли от тялото ви. Поставете лявата си ръка в областта на главата на върха на челото, а дясната върху областта на сърцето, задръжте ръцете си на тези места около 8 минути, след което се върнете към обичайните си дейности. 

Меланхолия и депресия
Масажът започва като поставим лявата си ръка на слънчевия сплит, а дясната в областта на слепоочието, като го опираме само с върховете на пръстите си. В тази поза можем да останем около 10 минути, след което да си поемем дълбоко въздух и да издишаме.