Масажи срещу стрес и мигрена

  • Сподели:
Масажи срещу стрес и мигрена

С колкото повече проблеми се сблъскваме ежедневно, толкова по-изтощени се чувстваме, а оттам започват да се появяват и различните оплаквания в нашето тяло. Мигрената е един от сигналите, че се нуждаем от почивка и спокойствие, затова когато се почувстваме прекалено напрегнати и не можем да се справим с честото главоболие, просто трябва да се отпуснем и да изпробваме домашните масажи, които се борят със стреса, умората и досадната мигрена.

Масаж на врат
Този масаж можем да го практикуваме в седнало положение, като в двете си ръце поставим по един средно голям орех, след което с него масажираме задната част на главата, като се съсредоточим върху вратът, който в действителност събира огромна част от натрупаното напрежение. Движенията трябва да бъдат бавни, въртеливи и без никакво натискане. Трябва да усетим нежен масаж, тип погалване, като през това време можем да затворим очи и да се пренесем на някое красиво и спокойно място. Този масаж действа изключително успокояващо на цялата нервна система.

Масаж на слепоочие
За този масаж трябва да се отпуснете напълно на фона на приятна и релаксираща музика. След което с помощта на дланите да масажирате слепоочието с бавни кръгови движения, докато болката в главата не премине. Мислете си за позитивни неща, докато практикувате тези масажи, така ще можете по-бързо да се почувствате добре и да свалите цялото напрежение от себе си. Докато масажирате слепоочието си се постарайте да обърнете специално внимание и на вашето дишане, като вдишвате бавно, докато броите до 5, след което издишвате още по-бавно, докато броите до 9. Отпуснете цялото си тяло и си представете, как се зареждате с позитивна енергия, а цялата ви болка излиза извън него и вие вече се чувствате напълно свободни, чисти и заредени.