Шест лесни начина, чрез които можем да отслабнем за лятото

  • Сподели:
Шест лесни начина, чрез които можем да отслабнем за лятото

Огромен процент от жените планират момента, в който ще облекат банските на плажа още през зимния период, но има няколко начина, чрез които само за два месеца можем да стопим излишните мазнини и да изглеждаме зашеметяващо през летния сезон. Сега ще ви разкрием и няколко основни стъпки, които ще ви помогнат отново да влезнете във форма и да се чувствате добре.

1. Изхвърлете от менюто си всички тестени храни 
Ако искаме бързо да стопим излишните мазнини, задължително трябва да изключим от дневното си меню приема на бяло брашно и всички преработени продукти, колкото по-натурална и чиста е храната ви, толкова по-здравословна е тя. Може да заместите консумацията на бяло брашно с пълнозърнести храни и ядки. 

2. Замразени и бързи храни
Забравете за бързите храни от типа на – баници, пици, бургери, паста и дюнери. Всеки прием на подобен тип храни повишава телесното тегло, тъй като всички те са богати на калории. 

3. Протеини - нашият сигурен помощник в борбата с килограмите
Заложете на протеинови храни, които освен че са в пъти по-хранителни но и бързо усвоими, те създават усещането за ситост и така успяваме да консумираме по-малко количество храна. Заложете на риба, миди, пуешко месо, киноа, зърнени храни, яйца, мляко, извара и ядки. Чрез ежедневната консумация на протеини, ние ще успеем да подсилим своя метаболизъм и да изхвърлим ненужните токсини, както и да намалим бързо телесното си тегло.

4. Хранете се често, но по малко
Трябва да спазваме това правило, но тук условието е, че първо трябва да подберем най-правилните храни, които хем да ни зареждат с енергия, хем междувременно чрез тях и да сваляме килограми. Това могат да бъдат плодовете, ядките, зърнените храни, протеините и зеленчуците. Позволеният прием е на три часа, а количеството е толкова, колкото да усетим ситост, без да се чувстваме подути. Когато хапваме често и по малко, позволяваме на своя организъм да преработи и усвои полезните съставки, както и да изхвърля по-бързо ненужните от тялото ни.

5. Физически упражнения
Колкото и да не ни се иска, без движение трудно ще успеем да свалим ненужните килограми, но положителното е, че ако успеем да съчетаем полезните харни с упражнения, по-бързо ще успеем да получим видими резултати и ще бъдем напълно доволни от начина си на живот.

6. Забравете за захарта, алкохола и газираните напитки
За да се чувстваме добре и изпълнени с енергия, трябва да зачеркнем от своя списък всички храни с голямо съдържание на захар, като можем да ги заместим с плодове, протеинови блокчета и черен шоколад, който всъщност подобрява функциите на сърцето и притежава големи енергийни стойности. Трябва да се съсредоточим и върху напитките, които консумираме, ако искаме да свалим ненужните килограми е добре да заложим на билкови чайове, здравословни шейкове и фрешове, като изключим алкохола, газираните и подсладени напитки.

Успех!