Десет предизвикателства, с които всяка двойка може да подобри връзката си

  • Сподели:
Десет предизвикателства, с които всяка двойка може да подобри връзката си

Понякога двойките предпочитат да се оставят по течението без да им се налага да предприемат някакви авантюри и да се впускат в нови приключения, които всъщност са онзи движещ мотор, който подобрява нашата връзка. Когато рутината е завзела мястото на смеха и забавленията, всичко се превръща в един скучен навик, който потиска желанието за действия при партньорите. Точно поради тази причина огромен процент от връзките навлизат в подобни епизоди на застой, в които освен че нищо не се случва, но и двойката започва да получава усещането, че нещо липсва в отношенията им. Тази липса би могла да бъде запълнена от малко време, което да вложим в приключения и забавления, които да ни извадят над повърхността, там където всичко е много по-живо, цветно, свежо и красиво. 

Подготвили сме ви няколко предизвикателства, които да изпробвате, ако искате да подобрите взаимоотношенията си с любимия човек.

1. Една красива дума дневно обрисуваща вашия партньор
Понякога една дума е способна да стопи дългогодишните ледове, затова не забравяйте от време на време да споделите със своята половинка, какво чувствате, като можете да се разберете всеки ден и двамата да казвате на другия по една мила дума, която описва другия.

2. Общи занимания, които ви карат да обменяте идеи, опит и мечти
Тези занимания могат да включват готварство, рисуване, езда, изработка на специални предмети, градинарство или пък просто разговор, в който и двамата да споделите мечтите си за бъдещето.

3. Половин час, в който да се прегръщате без думи, обяснения и разговори
Понякога двойките забравят колко е важна физическата и духовната близост за техните емоционални взаимоотношения и така пренебрегвайки физическия контакт с другия постепенно започват да се отдалечават. Тук важното е това предизвикателство да бъде спазвано всеки ден по 20 минути или полов час, в който не е нужно да присъстват сериозни разговори или пък думи, просто една красива, сближаваща прегръдка с човека, на когато държите.

4. Общи нелепи снимки, на които след това да се посмеете
А защо да не се позабавлявате с весели снимки, включващи странни физиономии, на които заедно да се посмеете от сърце. Това е още едно добро предизвикателство, което задължително трябва да изпробвате със своята половинка и да излезете за малко от рутината.

5. Качества и недостатъци 
Напишете на лист хартия десет неща, които харесвате в своя партньор и десет, които не ви допадат в другия, след което размете листовете и си обещайте, че взаимно ще поработите върху недостатъците си.

6. Позитивен ден
Два дни седмично, в които са забранени – мрънкане, оплакване, капризи, черногледство, негативност и обиди, като позволените думи трябва да носят единствено радост и на двамата партньори, да са положителни и свързани с това, колко е прекрасен вашият съвместен живот и дори заобикалящия ви свят.

7. Караоке вечер
Ако искате искрено да се позабавлявате и да разчупите обстановката, направете си едно импровизирано караоке, в което вие пеете весела песен, а човекът до вас танцува, след което променяте ролите.

8. Върнете се в детството
Изберете си настолна игра, след което разпуснете напрежението заедно със своята половинка. Това предизвикателство бихте могли да го правите вечер в моментите, в които се чувствате най-уморени и стресирани, като не след дълго ще забележите, как цялото напрежение помежду ви е изчезнало. Освен настолните игри бихте могли да включите и забавна игра от вашето детство. Първо вие избирате на какво да играете, след което партньорът ви избира играта, която да ви пренесе отново в онези невинни години, в които сте се чувствали безгрижни, щастливи и спокойни.

9. Изкъпете се, но заедно
Независимо дали банята ви е малка или огромна - поканете своя партньор под душа. Това също е едно чудесно предизвикателство, което не трябва да изпускате и което ще ви сплоти много повече. Това ритуално къпане бихте могли да го правите веднъж или два пъти седмично, а защо не и по-често.

10. Кино вечер
За да се отпуснете напълно и отново да се насладите на добрата компания на своя партньор, бихте могли веднъж седмично да си правите кино вечер с любимите филми. Филмите са начин да се откъснем за момент от действителността, да мечтаем и да забравим напълно за стреса. Именно поради тази причина кино вечерта е чудесен начин да разпуснем и да прекараме малко време с любимия човек.

Успех!