Интимни съвети съхранени още от древността

  • Сподели:
Интимни съвети съхранени още от древността

Още от дълбока древност хората са търсели и намирали различни видове растения и храни, които са успявали да възбудят чувствеността и желанието за интимност. Освен билките те са имали и много нестандартни подходи, които са им гарантирали, че ще успеят да се насладят на един много ползотворен обмен на емоции и усещания с любимия човек. И така, в древни времена хората са вярвали, че образцовият любовник никога не трябва да преяжда, защото празният стомах гарантира по-добър прилив на сексуална енергия, която всъщност му е нужна за да създаде незабравими емоции на своята спътница. 

Впрочем отдавна се знае, че чревоугодничеството не е в съюз с любовта и дори затруднява дейността на ума, затова никак не е добра идея да се злоупотребява преди любовна среща със сладкиши, мазни ястия и огромни количества месо – това е огромна грешка. Ако искате да се радвате на добър любовен живот, храната, която е препоръчителна за консумация, е тази, която съдържа много минерални соли, които стимулират сексуалната активност.

Още в древността хората са успявали да се снабдят с тези хранителни вещества и да повдигнат либидото си. Съвременната медицина признава, че в някои продукти наистина има вещества подобни на човешките хормони, които повишават сексуалността. Това са афродизиаците наречени така на името на Афродита – богинята на любовта. Афродизиаците са изключително много, като всяка историческа епоха имала своя афродизиак приготвян от различни смеси. Древните римляни например забърквали отвара от синап, докато жителите на Апенинския полуостров били напълно убедени, че порция яйца в комбинация с червен лук е способна да пробуди сексуални чувства дори в хора, отдавна престанали да мислят за любов. Жриците в Елада пък са препоръчвали предпочитаната храна на Афродита (ястие приготвено от - парче месо от яре, кълка от кокошка, варени яйца, охлюви, марули и салата от целина). 

Нека се върнем и на червения лук, който по думите на Плиний, може да тласне в обятията на Венера и най-безразличния мъж. Едни от най-новите проучвания доказват твърдението на философа, като откриват, че лукът наистина помага за хормоналното равновесие и подмладява организма. За да се постигне силен стимул за успех в интимните отношения е полезно да консумираме по един жълтък всеки ден на гладно или три дни подред да се хапват яйца с червен лук. Тогава и вие самите ще бъдете поразени от появилата се във вас енергия, сила и фантазия. Доказано е още, че яйцата са едни енергоносители и прекрасно средство за възстановяване на силите след физическа активност. 

Още един любопитен факт е, че Хенрих IV всяка сутрин, като се събудел е изпивал чаша коняк със смесен в него жълтък, а пък келтите известни със своя силен темперамент, са пиели в огромни количества тъмно пиво смесено отново с разбит жълтък. 
Древните римляни пък вярвали, че рибните продукти засилват сладострастието и увеличават желанието за близост. Това е и причината, поради която те са ценели особено много месото от акула, както и ястията приготвени от – лангусти, раци, сепии, морски таралежи и разбира се, стриди. Това може лесно да се обясни с високото съдържание на фосфор в рибата, което усилва потентността. Подобни свойства притежават и гъбите, които в древността са се наричали ''храната на Венера''.