Как интимността в леглото зарежда вътрешната ни енергия

  • Сподели:
Как интимността в леглото зарежда вътрешната ни енергия

''Сексът е една от деветте причини за прераждането. Останалите осем, не са важни!'' – Хенри Милър

Казват, че сприхавата и мрачна жена е не добре задоволената такава и може би донякъде това твърдение е вярно, тъй като, чрез секса хората успяват да се отърсят от своите проблеми и да се заредят с хормоните на положителността и щастието. Даже този тип интимна релаксация е един от най-често разпространените по света за сваляне на тревожността и изчистване на страховете, особено тези, които са свързани с липсата на самочувствие, неправилна самооценка или пък депресия. Сексът е това божествено лекарство, което ни е нужно тогава, когато се чувстваме прекалено стресирани, но тук е много важно да отбележим, че за да може да ни достави нужните положителни емоции, той задължително трябва да бъде с човек, към когато изпитваме чувства и разбира се, не познаваме от вчера. 

Хората, които се наслаждават на дълги връзки може би ще споделят, че с времето тръпката е започнала да изчезва към партньора и недостига на желание за секс е успял до някаква степен да ги отдалечи един от друг. Но тук е момента да споделим, че този процес не е необратим и ако двойката работи върху своите сексуални затруднения, съвсем скоро ще може да се наслади на едни прекрасни мигове заедно. Насладата идва тогава, когато интимният акт е с човек към когото изпитваме силни чувства, тогава сексът се превръща в незабравимо усещане изпълващо ни с желание да преоткрием себе си, партньора и дори света около нас. Всъщност сексът е способен да ни зареди с такава силна енергия, че да повярваме в себе си и например в това, че не сме чак толкова незабележими и отблъскващи, колкото сме си мислели до момента. Казват, че любовта дава крила, но пък добрият секс от своя страна е способен да ни въздигне в небесата. 

Всяка споделена ласка, прегръдка, докосване, масаж и целувка имат способността да ни презареждат с нова жизнена сила и да отключват безброй много различни фантазии и усещания в нас, като например желание да експериментираме и да сбъдваме мечтите си. Най-красивото чувство е, когато човек успее да намери подходящия партньор, с когото да се чувства напълно свободен да изпробва нови изживявания и да се наслади на всяка емоция. Когато има любов сексът носи съвсем различни усещания при партньорите, тогава не само физическите тела се сливат в едно цяло, но и душите започват да танцуват, обгърнати от най прекрасното чувство на света, а именно - споделената обич. 

''Сексът е най-хубавото лекарство. Една нощ изпълнена с добър секс, може да реши всички проблеми!'' – Грейс Джоунс