Как да създадем емоционална защита срещу недоброжелателите

  • Сподели:
Как да създадем емоционална защита срещу недоброжелателите

Емоциите са нещо прекрасно, особено когато са пряко свързани с чувства на радост и щастие. Но за огромно съжаление не винаги в живота ни успяваме да се сблъскаме само с положителни събития, които да отключват подобни топли чувства в нас. Все по-често се срещаме с недоброжелатели, които се опитват по някакъв начин да провокират тъмни емоции в нас, като гняв, обида, болка и да нарушат душевния ни покой. За да можем да се справим в подобни ситуации, трябва да се научим да съхраняваме своята енергия и да не я разпръскваме за хора, които се опитват да подронят авторитета ни и да ни накарат да се чувстваме нещастни.

Разберете как да се защитите от емоционалните насилници, които отнемат част от енергията ви и директно я превръщат в негативни мисли и усещания.

За да изградите емоционална защита трябва да изглеждате силни и уверени, защото това е единственият начин да се преборите с недоброжелателите в живота си! Обикновено емоционалните насилници избират своите жертви въз основата на това, че виждат някаква слабост в тях и това е причината да станат лесна жертва за тях, която впоследствие да подмамят и да дестабилизират напълно.

Устойчивост, воля и самочувствие 

Ако покажете навреме тези три свои качества, вашите недоброжелатели директно ще се отправят в друга посока. Доброто самочувствие е изключително важно, особено когато не искаме да ставаме жертва на емоционални насилници, имащи за цел да ни накарат да се чувстваме нестабилни. Колкото по-устойчиви сме на удара на тези хора и не показваме никаква реакция, толкова по-бързо ще се откажат да се занимават с нас.

Волята ни помага тогава, когато усетим колко напорист и нахален е нашият събеседник и как се опитва да ни убеди в своите злословни речи и послания. Тогава нашата воля ще ни помогне да демонстрираме вътрешната си сила и да покажем на своя събеседник, че не сме от хората, които се огъват лесно и биха могли да бъдат пречупени.

Отбрана и съпротива

Разбира се, че когато изпеченият емоционален манипулатор усети, че сте слаби и нямате волята да се опълчите, ще продължи да развива своите схеми и да ви кара да се чувствате нещастни. Затова още в началото се опълчете и му покажете с каква вътрешна сила разполагате и колко лесно можете да го поставите на мястото му. Колкото по-бързо придобиете самоувереност, толкова по-лесно ще се справяте с всички манипулатори, лицемери и интриганти в живота си, защото волевият и силен екземпляр е достоен за уважение, докато слабите и беззащитните представители на джунглата, винаги стават жертва на хищниците!

Докато светът съществува, лоши хора винаги ще има, по-важното е как ще отвърнете на удара на негативния и зъл човек, който цели да ви смаже психически и да разклати нервната ви система. В повечето случаи най-добрият изход е да се осланяте на своето добро самочувствие и никога да не допускате чужди недоброжелателни съвети да достигнат до душата ви!