Кой приказен герой са по-склонни жените да изберат за спътник в живота си

  • Сподели:
Кой приказен герой са по-склонни жените да изберат за спътник в живота си

Според психолози има два мъжки профила, които са най-често срещани като поведение, достойнства и качества при мъжкия пол. И докато в единия се наблюдават привидно най-тъмните и отрицателни страни, които един човек може да притежава, в другия профил проблясват сбор от положителни качества, което го превръща в почти неоткриваем и несъществуващ образ. Но дали всъщност е така и дали жените не успяват да забележат прекрасните мъжки достойнства в принца, докато губят времето си с поредната жаба, която отнема не само енергията им, но и вярата им, че могат да срещнат много по-подходящ и интересен партньор, който да им помогне да сбъднат мечтите си. Може би ще си кажете, че тези два приказни героя съществуват единствено в приказките, но ако се замислите по-обстойно ще разберете, че и двата типа мъжки екземпляри могат да се срещнат и в реалния свят. 

Мъжът Принц от мечтите
Понякога е много трудно да го разпознаем, особено когато сме загубили вяра в доброто и не очакваме да ни се случи нещо хубаво. Обикновено тогава погледът на повечето жени се насочва към мъже, които могат да запълнят тези липси, за да не се чувстват самотни и така дамите доброволно избират поредната жаба в живота си, която освен че няма никакви допирни точки с тях, но и по-скоро е пълна противоположност на това, което търсят. Принцът е напълно обикновен мъж, който притежава съвкупност от добродетели, която го издига на високо над всички други мъже. Специалният мъж може да бъде открит не само в приказките, но и в реалния живот, а жената може да го познае по начина, по който този мъж се отнася към нея, по неговата отговорност, честност, харизма и желание да бъде до нея, въпреки трудните моменти и препятствията, през които тя трябва да премине. Не е много трудно да го разпознаем сред другите мъже, просто трябва да усетим неговата енергия, която излъчва почтеност, светлина, достойнство и тогава ще бъдем сигурни, че сме открили правилния човек.

Краставата жаба, която няма място в живота ни
Профилът на краставата жаба може да бъде забелязан по три основни характеристики и те са – липса на желание да се развива, егоизъм и не на последно място, агресия. Всички тези недостатъци са събрани в профила на този мъж, който все по-често разпознаваме в своите връзки, но продължаваме да държим близко до себе си единствено, заради страха да не останем сами. Когато добавим и допълнителните щрихи като – мързел, арогантност, лъжи и дребнавост, ние ще обрисуваме пълния профил на тази крастава жаба, която никога няма да се превърне в принц.

Колкото и жените да се надяват на подобна промяна, тук е моментът да ги ''приземим'' и да им съобщим реалните факти и те са, че колкото и време да изгубите с подобен индивид, той няма да стане нещо повече от това, което е, защото човек се ражда със своите достойнства, които съхранява през целия си живот и те са видими за околните, а при краставата жаба те просто липсват и няма как да се появят неочаквано или пък с магическа пръчка. Обикновено жените могат и да се заблудят от мъжката сила, грубата обвивка и могъществото, което излъчва мъжът, но след време задължително започва да изскача и краставата жаба, която за пореден път им доказва, че техният избор за партньор, е отново грешен. Понякога принцът стои пред нас, но ние не можем да го разпознаем, защото сме заобиколени от купища маски излъчващи почтеност, добрина и отговорност, но за огромна жалост поставени от крастави жаби.

Виж още