Жените над 40 години вдъхновяват новата колекция на Batsheva Hay

  • Сподели:
Жените над 40 години вдъхновяват новата колекция на Batsheva Hay

"Жените на 40 години са новите момичета" според модела на Batsheva Моли Рингвалд.

Моли Рингвалд откри дефилето на Batsheva Hay за есента на 2024 г. по време на Нюйоркската седмица на модата, облечена в черна кадифена миди рокля с качулка и кадифена мантия с дантела.

Когато нюйоркската модна дизайнерка стартира едноименния си лейбъл преди почти десетилетие, тя е на 30 години, току-що е родила и се облича по различен начин, отколкото сега, на 42 години.

"Имам чувството, че докато аз раста и се развивам, модната индустрия не обича особено жените, които остаряват", каза тя пред The Post в интервю за пресата зад кулисите. Батшева вече не е "загрижена да бъде млада и готина" и макар че никога не е била такава по начало, тя подходи към последната си колекция като към отражение на този нов етап от живота си - като включи в последното си ревю жени над 40-годишна възраст, включително актрисата Моли Рингвалд. Нейното решение не е първото по рода си, но е изключително рядко да се резервира цял ансамбъл от жени на определена възраст. В миналото жените на средна възраст са били изтласквани от перспективните тийнейджърки и 20-годишни, а ако все пак са се появявали на модния подиум, те са били изключение.

Вместо това Хей си поставя за цел да "създаде картина на това какво означава да бъдеш като невидима жена в света на модата, която е някой, който не е млад". "Мисля, че много от формите бяха по-покрити и по-драматични, но по някакъв достоен начин, а не по начин от рода на "опитвам се да бъда готина", обясни тя.

"Това беше първата ми разходка на подиума от известно време насам", каза Рингвалд зад кулисите. "Чувствах се наистина страхотно, много ми харесаха и двете ми визии и съм щастлива, че съм включена в тази невероятна група от жени. Смятам, че това е наистина вдъхновяващо. При първата визия си мислех за Джаки Кенеди, която носеше вдовишки дрехи. Втората визия е нещо като викторианска среща с 80-те години на миналия век. Много жени остават встрани от модата, така че поканата да се включат беше вълнуваща.''

Виж още