Лъжливият приятел се разпознава по злобата, която излъчва, когато ние сме щастливи

  • Сподели:
Лъжливият приятел се разпознава по злобата, която излъчва, когато ние сме щастливи

В днешно време става почни невъзможна задача да открием човек, който да се доближава до нашите разбирания, такъв пред когото можем да разголим душата си. Обикновено огромен процент от хората, с които ни сблъсква животът се стремят към някаква материална облага или просто са до нас, за да могат да злословят по наш адрес. Други пък демонстрират толкова силна загриженост и любов, че ни става трудно да разберем, че под овчата кожа се крие кръвожаден и опасен вълк. Все по-трудно е да открием верния приятел, с когото да бъдем себе си и да не се страхуваме да споделяме и най-интимните си тайни, защото светът се е напълнил със злонамерени лицемери, имащи за цел да се хранят с нашите нещастия.

Разберете кои са сигналите, които издават, че човекът до вас е зловреден и със сигурност не е загрижен за вашето благо и успех. Лошият приятел може да се разпознае по тези няколко черти, които ще изброим.

''Всеобща'' тайна
Ако сте решили да споделите важна тайна на своя добър приятел и тя бързо се е превърнала във всеобщо достояние, означава, че този човек не се интересува от вас и по-скоро се опитва да ви подлее вода. Това е една от първите лампи, които трябва да ви светне, за да можете да се предпазите от лошите хора, поставили маската на загрижен другар. 

Прикрита злоба
Човек, който държи на вас, не би трябвало да изпитва чувства на злоба, тогава когато разбира, че в живота ви е потръгнало и ви се случват хубави неща. Обикновено злобните хора се издават именно тогава, когато нещо красиво е завладяло живота ни, тогава вредните приятели поставят ''резервната усмивка'', но продължават с любопитните въпроси, как и защо това ни се е случило. Можете да разпознаете, че един човек не се радва на вашето щастие, именно по тези изтъркани фрази, като: ''Поздравления, но как така това ти се случва на теб, а не на някой друг?'', като под ''някой друг'' визират себе си. Злобните хора обикновено завиждат на чуждите постижения и мисловно се опитват да бъдат на мястото на другите, въпреки че тези тъмни емоции, които изгарят душата им не им позволяват да се зарадват истински на успехите на другите.

Лицемерие – приятел с нашите врагове
Един човек не би могъл да ви бъде истински приятел, ако е на няколко фронта и хем е до вас, хем е с конкуренцията или хората, които по някакъв начин са ви причинили болка в миналото. Този човек гледа своята изгода и това да събере полезна информация и от двете страни, която да преразпределя, като междувременно се прави на свръх загрижен за чувствата ви. Лицемерният човек е подъл и обикновено можете да го познаете по ироничните шегички, които пуска по ваш адрес и които целят да развалят доброто ви име.

Материално същество
Ако все по-често забелязвате, че ''вашия приятел'' разчита финансово на вас, като е оставил изцяло финансовата част на плещите ви, означава, че нещо не е наред. Няма никакъв проблем в това приятели да си помагат със заеми или пък да плащат сметките в ресторанта, но ако този ''приятел'' се чувства комфортно от това непрестанно да ви цеди финансово, без до момента да се е включил в нито една сметка или пък да е предложил пари, когато вие самите сте имали нужда означава, че е човек, който ви използва.


 

Виж още