Моника Белучи получи награда за цялостно творчество

  • Сподели:
Моника Белучи получи награда за цялостно творчество

Моника Белучи е отличена с наградата за цялостно творчество от Асоциацията на италианската чуждестранна преса по време на церемония в Рим.

Това е вторият ѝ "Globo d'Oro" (Златен глобус), като първият е през 1998 г. за най-добра главна женска роля за ролята ѝ във филма ''Последната новогодишна нощ".

На церемонията по награждаването 59-годишната Белучи беше придружена от партньора си - американския режисьор Тим Бъртън.

Изцяло черният ѝ ансамбъл, включващ тренчкот от органза, е дело на Dolce & Gabbana, а аксесоарът черна чанта от лакирана кожа Dolce & Gabbana Sicily, допълваше визията ѝ.

Наградата за най-добър филм бе присъдена на италианската режисьорка Паола Кортелези за "C'è ancora domani" ("Все още има утре"), а за най-добър документален филм бе отличен "Ода за Неапол" на Труди Стайлър, съпругата на британския изпълнител Стинг.

Наградите ''Globo d'Oro'' се присъждат ежегодно от Асоциацията на италианската чуждестранна преса. 64-тото издание се проведе на 3-ти юли във вила "Масимо", която е домакин на Германската академия.