Една икона с ново лице: Mercedes-Benz G-класа

  • Сподели:
Една икона с ново лице: Mercedes-Benz G-класа

Новата G-класа продължава успешната история на моделната серия, създадена през 1979 г. От Mercedes-Benz. Офроуд иконата както и досега залага на проверената и тествана конструкция на рамата, трите механични диференциала и LOW RANGE, както и на стабилна задна ос и независимо предно окачване. Преработеният контролен блок за офроуд, новият OFFROAD COCKPIT и прозрачният преден капак на автомобила правят офроуд преживяването дигитално. От днес G-класата може да бъде поръчан в представителствата на Силвър Стар в страната, като се очаква първите автомобили да бъдат доставени в началото на есента.

Екстериор
Дизайнът на каросерията е леко модифициран и освежен –  с нова радиаторна решетка с четири вместо с три предходни хоризонтални ламела и преработени предни и задни брони. В същото време емблематичният и разпознаваем облик на автомобила е напълно запазен, фините модификации подобряват акустичния комфорт и ефективността. Новата облицовка на А-колоната, спойлерната лента на ръба на покрива и новите изолационни материали допринасят за подобрена аеродинамика и по-високо ниво на комфорт по време на шофиране.
За новата G-класа за първи път се предлага опцията KEYLESS-GO. Страничните и задната врати може да се заключват и отключват просто чрез натискане на бутона на дръжката на вратата, която е съхранила своята класическа форма. Достатъчно е само ключът да е във вас. 

Интериор
Дигитализацията в интериора и услугите за свързаност на автомобила идват с новото поколение на информационно-развлекателната система MBUX и вградените дисплеи за водача и за мултимедия с диагонал от 31,2 см (12,3 инча). Мултимедийният дисплей вече е с тъч-функционалност и така допълва останалите възможности за управление на системата – от волана и от тъчпада на централната конзола.

Смартфонът се интегрира лесно с безжично с мултимедийната система MBUX чрез Android Auto Wireless® или Apple CarPlay™. Новост е и система за безжично зареждане за мобилни устройства. С опционалната озвучителна система Burmester® 3D surround sound с Dolby Atmos® технология новата G-класа предлага завладяващото аудио изживяване с повече пространство, яснота и дълбочина. Музикалното съдържание вече може да бъде доставено от интегрираните в MBUX мултимедийната система  популярни платформи за онлайн стрийминг - Amazon Music, Apple Music, Spotify или TIDAL.
Гамата MANUFAKTUR за широкообхватна персонализация на екстериора и интериора е отново разширена, за да предложи индивидуален подход и избор, като на разположение на клиентите са повече от 1 милион комбинации между външен цвят, цвят  и материали в интериора и декоративните елементи и позволява на собствениците да направят своята G-класа уникална.

Двигатели
Моделът идва с изцяло новите модификации Mercedes-Benz G 500  и G 450 d, а също и с върховия и спортен Mercedes-AMG G 63. Благодарение на електрификацията, новите модели предлагат подобрена адаптивност при офроуд каране и по-голям комфорт на асфалтирани пътища. Хибридната технология под формата на интегрирания стартер-генератор (ISG) и 48-волтовата бордова електрическа система допринасят за повишена производителност и намалена консумация на гориво. 

G 500 се задвижва от 3,0-литров редови шестцилиндров двигател с двойно турбо, посредством изпускателен турбокомпресор и електрически спомагателен компресор. Бензиновият двигател генерира 330 кВт (449 к.с.) и осигурява максимален въртящ момент от 560 Нм. Диапазонът на двигателите се допълва с дизеловия шестцилиндров двигател в G 450 d. Агрегатът предоставя 270 кВт (+15 kW) (367 к.с. + 20 к.с.), а въртящият момент е 750 (+200) Нм.
Изцяло новият Mercedes-AMG G 63 се задвижва от изпитания AMG 4,0-литров V8 битурбо двигател. Той доставя 430 кВт (585 к.с.) и осигурява максимален въртящ момент от 850 Нм.

Нова функция е комбинацията с 48-волтова технология и интегриран стартер-генератор (ISG). Тази електрификация осигурява допълнителни 15 кВт (20 к.с.) и 200 Нм въртящ момент за кратко време. От място изцяло новият Mercedes-AMG G 63 ускорява до 100 км/ч за само 4,4 секунди. Това динамично задвижване продължава до максимална скорост от 220 км/ч. Предлаганият като опция пакет AMG Performance позволява максимална скорост от 240 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди.

Виж още