Превърнете спалнята за гости в място за релакс, на което вашите близки ще се чувстват комфортно

  • Сподели:
Превърнете спалнята за гости в място за релакс, на което вашите близки ще се чувстват комфортно

Когато става въпрос за планиране на спалня за гости, лесно е да изберете основните неща – легло, място за съхранение и добро осветление и да оставите нещата така. Въпреки това, ако искате вашите гости да спят добре и да се чувстват комфортно, когато отсядат в спалнята ви за гости, трябва да отидете отвъд това да им предложите най-добрия матрак и най-добрите възглавници.
Това са петте основни неща за спалнята за гости, които трябва да включите, за да настаните гостите си удобно.

Тези пет основни неща за стаята за гости не само правят пространството физически удобно. Те помагат гостите да се чувстват като у дома си, като ги насърчава да се отпуснат и да се почувстват добре дошли във вашето пространство.

Подходящ матрак и възглавници
Най-важните елементи на спалнята за гости, за да изглежда леглото уютно, са подходящият матрак и възглавници. Въпреки че не можете да изберете матрак, който идеално да отговаря на предпочитанията и позициите за сън на всеки, все пак можете да инвестирате във висококачествени, дишащи материали и да се грижите добре за тях. Препоръчвам да започнете с матрака – купете най-добрия, който можете да си позволите. Не се отнасяйте към леглото за гости като към последваща мисъл. Закупуването на качествен матрак може да струва повече, но тъй като няма да бъде ползван всяка нощ, той ще издържи по-дълго от осемгодишния живот на един матрак. Добрият матрак осигурява опора, комфорт и прохлада.

Когато избирате възглавници, може да е полезно да предложите няколко различни опции, от които гостите да могат да избират. По-твърдият вариант и по-мекият вариант, трябва да помогнат за приспособяването на всички. В момента пазарът предлага огромно разнообразие, но едно от най-важните неща, които никога не трябва да забравяме като добри домакини, е свързано с прането на възглавници между посещенията, за да могат се чувстват гостите ни удобно и да усещат уханието на чисто. Възглавниците съдържат много груби елементи като - мръсотия, слюнка, масла, пот, бактерии, мухъл, остатъци от грим и гъбички, а те се натрупват все повече и повече с течение на времето.

Осветление на спалнята за гости
Когато планирате осветлението на спалнята, включването на многообразие от опции е чудесен начин да позволите на гостите да приспособят чуждото пространство към техните нужди, което от своя страна ще ги накара да се чувстват като у дома си. Чрез въвеждането на лесно променящи се светлини гостите ще могат да създават настроението, което желаят, създавайки спокойна атмосфера, идеална за разпускане точно преди заспиване.

Един от най-простите начини да спите по-добре е да използвате овлажнител, за да добавите влага във въздуха и да предотвратите сухите дихателни пътища. В идеалния случай трябва да имате такъв както в личната си спалня, така и в тази за гости. Влагата във въздуха може да облекчи сухотата на кожата, очите, гърлото и носната лигавица, което прави вътрешната среда по-комфортна. Сухият въздух може да раздразни дихателната система, особено при хора с астма, алергии или други респираторни заболявания. Разбира се, ако домът ви страда от високи нива на влажност, може да пожелаете да пропуснете тази стъпка и вместо това да изберете пречиствател на въздуха, за да подобрите качеството на въздуха във вашата спалня за гости.

Не трябва да запазвате най-добрите си чаршафи само за собственото си легло, всъщност човек трябва да инвестира във висококачествено спално бельо с дишащи материали и добър брой нишки, което обещава мекота и комфорт. Броят на нишките между 300 и 500 е желателен за балансиране на уюта, идеален за подпомагане на вашите гости да спят удобно.

Машина за звуци
Дори ако звуковите пейзажи в спалнята не са за вас, предлагането на вашите гости да изберат да използват звукова машина (особено ако живеете в шумна или натоварена зона) може да ги накара да се чувстват по-комфортно, когато спят на друго място извън дома. Звуковата машина ще ви помогне да заглушите всички шумове, с които може да сте свикнали и които гостите може да сметнат за досадни. Добавянето на звукова машина към стаята за гости, може да предложи на гостите ви няколко възможности за избор като – околни звуци, бял или розов шум, е чудесно допълнение към стаята и може да помогне на гостите ви да се почувстват по-спокойни, когато стане време за сън.