Уилям Дефо получи звезда на Алеята на славата

  • Сподели:
Уилям Дефо получи звезда на Алеята на славата

В понеделник Холивудската алея на славата започна първата за годината церемония по връчване на звезди, като награди 68-годишния Уилям Дефо със звезда на холивудския булевард в Лос Анджелис. 

Актьорът, който се е снимал в почти 150 филма през дългата си кариера, получава редица отличия, включително четири номинации за "Оскар" за ролите си в "Ван Гок: Пред портите на вечността", "Проектът "Флорида", "Сянката на вампира" и "Взвод". Наскоро той бе номиниран и за четвъртата си награда "Златен глобус" за ролята си на д-р Годуин Бакстър във филма "Клети създания" на режисьора Йоргос Лантимос, в който участва заедно с Ема Стоун, Марк Ръфало и Рами Юсеф.

Актьорът беше поздравен от семейството и приятелите си на церемонията, сред които присъстваха режисьорът Гийермо дел Торо, както и от актьорите Марк Ръфало и Камила Мороне. Патриша Аркет и Педро Паскал също отдадоха почит на Дефо, като Паскал го нарече "най-великият американски актьор през нашия живот".

''Чудесно е да си част от тази общност на артисти и хора, които споделяйки своя опит и представяйки перспективите си на другите ни карат да се чувстваме по-близки един с друг и ни свързват. Истинско смирение е да бъда тук и да бъда част от това", заяви Дефо.

По време на церемонията, Дефо благодари на съпругата си Джада Колагранде за подкрепата ѝ през годините:

"И накрая, благодаря на съпругата ми Джада Колагранде, която ме учи на благодарност и ми напомня да не плюя на късмета си.''

Дефо и Колагранде се запознават "на улицата в Рим през 2004 г.", както самият той споделя пред The Guardian през 2009 г. "Знаех за нея, защото бях гледал нейни филми и имахме общи приятели."
Двойката сключва брак на 25 март 2005 г., според италианския Vogue. Дефо описва сватбената им церемония пред The Guardian като "много импулсивна и романтична".