Homemade: пудинг с чиа

  • Сподели:
Homemade: пудинг с чиа

Тази лесна рецепта за пудинг със семена от чиа е идеалната здравословна закуска. Вкусът ѝ е като на десерт, но е пълен с фибри, протеини и здравословни мазнини.
Пудингът е хладен, кремообразен и леко сладък, с топла дълбочина на вкуса от щипка канела. Допълнен с пресни плодове, домашно приготвена гранола и капка кленов сироп, той има вкус на десерт, но е пълен с фибри, протеини и здравословни мазнини.

Друга причина да обичам този пудинг с чиа? Приготвя се изключително лесно и се съхранява в хладилника за около 4 дни. 

Ето какво ще ви е необходимо, за да приготвите тази рецепта:

Семена от чиа, разбира се! 
Кокосово или бадемово мляко - обичам да използвам светло кокосово мляко в тази рецепта, защото прави пудинга изключително богат и кремообразен, но ако нямате такова под ръка, не се притеснявайте, бадемовото мляко също е чудесен избор.
Кленов сироп - смесвам малко от него в пудинга със семена от чиа, за да го подсладя. 
Канела - за дълбочина на вкуса.
Морска сол - за да изпъкнат всички вкусове.

Първо, смесете съставките, след това ги разбъркайте, а после разпределете в подходящи купички или бурканчета и поставете в хладилника за няколко часа.
Час или два по-късно разбъркайте - тази стъпка е от решаващо значение за разбиването на всички бучки семена в пудинга. Ако семената от чиа останат на купчинки, те няма да абсорбират течността в буркана и ще се получи бучкав, хрупкав пудинг от семена от чиа. 

Може да добавите свежи листенца мента за украса и летен аромат!